2. Nyheter
  3. To av tre betaler piggdekkgebyret

To av tre betaler piggdekkgebyret

Rundt 70 prosent av bilister med piggdekk hadde betalt piggdekkgebyret under en kontroll i Stavanger denne uka.

Resultatet er noe bedre enn tallene fra kontroller før jul, som viste at bare halvparten hadde betalt gebyret.

- Vi ser at de som bor i kommunen og kjører her fast er noe flinkere til å betale gebyret enn de som kjører gjennom kommunen. Men også for dem bør det nå være kjent at Stavanger har piggdekkgebyr, sier miljøvernsjef Jane Nilsen Aalhus i Stavanger. Hun varsler flere kontroller utover vinteren.

Dette er andre vinteren med piggdekkgebyr i Stavanger. Også Bergen, Trondheim og Oslo har et slikt gebyr. Bilister som har betalt gebyret i en av byene, kan kjøre uten å betale i de andre.

Renere luft i byen

Piggdekkgebyret er et ledd i arbeidet med å få renere byluft i Stavanger. Pengene piggbilistene betaler går inn på et klima- og miljøfond. Fra dette bevilger kommunen penger til blant annet pant på gamle vedovner som forurenser mer enn nye ildsteder.

Det er Stavanger parkering som administrerer innkrevingen av piggdekkgebyret for kommunen.