Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Ungdom kan vinne 25 000 kroner i videokonkurranse

Ungdom kan vinne 25 000 kroner i videokonkurranse

Hva gjør Stavanger til en god by? I sommer har Stavanger-ungdom mellom 13 og 19 år gode vinnersjanser i stor videokonkurranse på sosiale medier.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Fire jenter er på piknik sammen og spiser pølser og frukt. De ler og er glade.

– Konkurransen er en fin måte for de som er glade i å produsere videoer til sosiale medier, til å tjene litt penger på produktene sine. Derfor har vi også mange premier slik at alle har en reell mulighet til å vinne - og dermed få belønning for strevet, sier Dag Mossige, leder av utvalg for kultur, idrett og samfunnsdialog. 

Her kan du lese konkurransereglene

Mange vinnersjanser 

Videokonkurransen #ungsiddis er en del av Barnas sommer, og det skal deles ut totalt 27 pengepremier. Premien for førsteplass er 25 000 kroner, andreplass får 20 000 kroner og tredjeplass får 15 000 kroner. I tillegg er det fire premier på 10 000 kroner og 20 premier på 5000 kroner. 

– Det er så mye kreativ ungdom i denne byen, også når det kommer til video og bilder. At de nå kan bruke sommeren på å bruke denne kreativiteten - og samtidig få en solid belønning for arbeidet, håper vi stimulerer til god deltakelse, sier Mossige. 

Må handle om Stavanger 

Mossige håper å se mange gode innslag som viser livet i Stavanger, med utgangspunkt i hva ungdommene selv bruker byen til og hva de er stolte over. 

– Vi er ikke strenge på kriteriene for utvelgelse av vinnerne, men det er viktig at det er tydelig at videoen handler om Stavanger på en eller annen måte. 

Vinnerne blir bestemt av en jury som består av ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap), Erlend Jordal (H), Øyvind Jacobsen (Ap) og en representant fra kommunikasjonsavdelingen i Stavanger kommune. 

– Juryen kommer til å vurdere både kreativitet og kvalitet.  Det er også et stort pluss om videoen kan brukes som god reklame for byen vår, sier Mossige. 

Slik kan du delta

For å delta i konkurransen må videobidraget publiseres på en åpen Instagram eller Tiktok-konto med emneknaggen #ungsiddis. Du må i tillegg laste opp filen i en fildelingstjeneste og dele en lenke til videoen med oss via dette skjemaet (trykk på lenken).  

Fristen for å sende inn videoer til konkurransen er 15. august. Vinnerne kåres innen 1. september. 

Kontaktpersoner

  • Pressekontakt: Dag Mossige (Ap), leder av utvalg for kultur, idrett og samfunnsdialog, tlf. 415 18 623
  • Praktiske spørsmål om konkurransen: Ingrid Meling Ramberg, innholdsprodusent i kommunikasjonsavdelingen, ingrid.meling.ramberg@stavanger.kommune.no