Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Vis koronavett på skøytevannene

– Vis koronavett på skøyteisen

Smittevernoverlegen minner om at koronareglene gjelder overalt – også på islagte vann.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Foto: Eirik Haglund. Skilt med Isen er usikker, på Vannassen.

«Isen er usikker» står det på skiltene når isen er tynnere enn 13 cm. Men i disse dager kan isen være usikker på mer enn én måte.

Med den smittesituasjonen vi har nå, ber vi innstendig om at alle viser respekt for smitteverntiltakene og passer på å holde avstand til hverandre. Avstanden er viktigst, men bruk munnbind hvis det ikke er mulig å holde en meter avstand, sier smittevernoverlege Runar Johannessen.  

Folk valfartet til Vannassen på lørdag, på det meste var det 5-600 mennesker her samtidig. Mange oppsøkte også «Ryfast-dammen» ved kulverten mot Tjodolvs gate.  

Kommunen har engasjert et vekterfirma til å følge med på hvordan koronaforskriften overholdes. 

– Vekterfirmaet var innom Vannassen i dag, og konstaterte at situasjonen var uoversiktlig og at svært få brukte munnbind, sier Trygve Petter Nilsen i avdelingen park og vei.  
 
Kommunen har også diskutert saken med politiet. I morgen skal vektere være til stede både ved Vannassen og ved «Ryfast-dammen» fra morgenen av, og forsøke å hindre at situasjonen kommer ut av kontroll. Vekterne skal etterse at smittevernreglene overholdes, og påpeke avvik på en høflig måte.

Det er meldt mildvær søndag og det er usikkert om Vannassen blir erklært trygg i det hele tatt.  

–  Kommunens folk måler isen på nytt i morgen tidlig. Hvis målingene viser at isen ikke er sikker lenger, er saken grei, da er det bare å holde seg unna. Hvis isen erklæres som trygg å gå på, håper vi folk kan være mer aktsomme enn det mange var i dag, sier Nilsen 

– Vi skjønner at det er fristende å stå på skøyter når det for en gangs skyld er sikker is. Men nå er Stavanger den kommunen i Norge med mest koronasmitte, utenom Oslo. Vi er nødt til å ta oss sammen for å snu smittespredningen, sier Johannessen, som oppfordrer folk til å se seg etter andre steder å gå tur, enn stedene der «alle andre» er.  

 Vi er i en situasjon der vi er nødt til å ta hensyn til hverandre og følge smittevernanbefalingene. Hvis ikke det går, må kommunen vurdere andre tiltak.  

Kontakt ved mediehenvendelser
Trygve Petter Nilsen, seksjonssjef i park og vei, tlf. 913 29 614
Runar Johannessen, smittevernoverlege, tlf. 410 15 155