2. Nyheter
  3. Vurderer muligheten for å åpne opp for flere serveringssteder

Vurderer muligheten for å åpne opp for flere serveringssteder

Beredskapsledelsen i Stavanger kommune har i et møte i dag gitt kommunedirektøren i oppdrag å forberede en sak til formannskapet om muligheten for å åpne opp for flere serveringssteder.

Smittesituasjonen i Stavanger kommune er under kontroll, og dette skjer som en del av en gradvis åpning av samfunnet. Kommunedirektøren er bedt om å vurdere muligheten for å åpne opp for flere serveringsteder igjen, i tråd med endringer gjort i Oslo kommune 30.04.2020.

Det kalles inn til et ekstraordinært formannskapsmøte onsdag 5. mai kl. 10.00 med denne saken på agendaen.

– Det viktigste er fortsatt å ha smittesituasjonen under kontroll, og det vil derfor være utrolig viktig at serveringsstedene følger de retningslinjene som settes inn og sørger for en smittevernfaglig forsvarlig servering, understreker ordfører Kari Nessa Nordtun. – Samtidig er serveringsbransjen en viktig del av næringslivet i kommunen, og det er viktig at flere utesteder nå får muligheten til å åpne igjen.

For å åpne opp må serveringsstedet fortsatt tilby mat, men uten at det er krav om spiseplikt, krav om at maten tilberedes på stedet eller krav om at virksomheten serverte mat før utbruddet av Covid-19.

– Det betyr at serveringssteder som ikke er et spisested i dag må inngå partnerskap med andre som kan levere mat, slik at de oppfyller vårt nye krav til hva et spisested er, sier direktør Leidulf Skjørestad. Han opplyser om at veilederen fra Oslo i dag vil bli sendt ut til alle serveringssteder i Stavanger, slik at de har mulighet til å gi innspill til den saken som skal fremmes til formannskapet førstkommende onsdag.