Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Om Stavanger kommune
  3. Kommunedeler i Stavanger
  4. Hillevåg kommunedel
  5. Vinterlys 2021

Vinterlys 2021

Årets Vinterlys-arrangement ble begrenset av covid-19, men vi har lyst opp Hillevåg torg! På grunn av koronasituasjonen har vi måttet avlyse utekino på torget.

Velkommen til vintertorget!

På grunn av koronasituasjonen måtte det bli et begrenset Vinterlys-arrangement i januar 2021. Lysene er hengt opp i Kvalabergparken og ved skolen slik som før, og nytt av i år har vært et vintertorg på Hillevåg torg. Det er kommet vinterlys på torget, og noen aktivitetsbokser som vi anbefaler deg å sjekke ut!

Vi håpet at vi kunne gjennomføre utekino på Hillevåg torg nå i februar, men i lys av den usikre smittesituasjonen har vi sett oss nødt til å avlyse. Vi håper likevel at utekino kan gjennomføres senere i 2021. 

Bilde av utekino og kart over torget


Færre biler ved torget

Kommunedelsutvalget er opptatt av å finne ut hvordan Hillevåg torg kan få økt betydning og hvordan torget skal utvikles videre. I denne forbindelse testet vi ut en veistenging av Gartnerveien mellom Kilden og Hillevåg torg i perioden 4.–31. januar 2021. Strekket som er markert med rødt på kartet under, var forbeholdt gående og syklende i denne perioden: 

Kart som viser delen av Gartnerveien som stenges 4.–31. januar.
Det røde feltet viser delen av Gartnerveien som stenges 4.–31. januar 2021.


Stemningsrapport fra Vinterlys i 2019:

Hvor skjer det – og hvorfor?

Lysprosjektet Vinterlys setter farge på Hillevåg og viser hvordan lys kan få oss til å se omgivelsene på en ny måte. Vinterlys foregår langs Kvalebergveien og Bergsagelveien, bortover til Kvaleberg skole og ned mot BilXtra.

Området mellom bussveien og Gandsfjorden er et av de viktigste byutviklingsområdene i Stavanger, og Vinterlys vil vise noen av kvalitetene Hillevåg har å by på. Lysfestivalen spiller på lag med både innbyggere, frivillige organisasjoner og lokalt næringsliv. Målet med Vinterlys er blant annet å få opp engasjementet rundt bydelen og vise hvordan vi kan bruke offentlige rom på nye måter. 

Les mer om arbeidet med den nye områdereguleringen i Hillevåg her.

Vinterlys får støtte fra områdeløftet i Hillevåg.


Prosjektleder Tina Aksnes lyssetter Hillevåg.

Kontaktinformasjon

Tina Aksnes

Prosjektleder for "Vi vil bo i Hillevåg"

Telefon:
51 50 75 39
E-post:
tina.aksnes@stavanger.kommune.no