2. Politikk
  3. Slik styres den nye (og gamle) kommunen ut året

Slik styres den nye (og gamle) kommunen ut året

Mandag 21. oktober ble Kari Nessa Nordtun (Ap) valgt til ny ordfører for nye Stavanger kommune. Samtidig skal Christine Sagen Helgø (H) være ordfører for Stavanger ut året. Forvirret? Les mer for å få oversikt over endringene fram mot nyttår.

Bilde fra kommunestyremøtet 21. oktober 2019.

Ny kommune

Finnøy, Rennesøy og Stavanger skal fra og med 1. januar 2020 slå seg sammen til en ny kommune. Det som det tidligere var bystyret for Stavanger, er erstattet med et kommunestyre med representanter for de tre kommunene.

Hvem er ordfører når?

Ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) og varaordfører Dagny Sunnanå Hausken (Sp) startet i sine verv 21. oktober, og skal virke for den sammenslåtte kommunen. Christine Sagen Helgø (H) vil derfor fortsatt være ordfører for den eksisterende kommunen fram til 31. desember, og Bjørg Tysdal Moe (KrF) vil fortsatt være varaordfører. På Rennesøy vil ordfører Dagny Sunnanå Hausken og varaordfører Jostein Eiane (KrF) ha vervene ut 2019, og på Finnøy vil ordfører Henrik Halleland (KrF) og varaordfører Odd Bleie (Sp) forblir i sine verv ut desember.

Ordførerne overleverer ordførerkjedene.

Hvordan skal politiske saker behandles framover?

Utvalgene, bystyret, og kommunestyrene i Stavanger, Finnøy, og Rennesøy vil formelt være i virke til 31. desember. Rådmannen vil vurdere hvilke avsluttende saker som skal legges fram for disse utvalgene eller for de nye.