2. Politikk
  3. Valg
  4. Ofte stilte spørsmål om valg

Ofte stilte spørsmål om valg

Praktisk informasjon fra valgdirektoratet

Du kan laste ned offisiell informasjon fra valgdirektoratet.

Hvem kan stemme?

For å kunne stemme, må du stå i manntallet i din kommune og ha gyldig legitimasjon. Gyldig legitimasjon må inneholde navn, fødselsdato og bilde. Eksempler på gyldig legitimasjon er pass, førerkort og bankkort med bilde.

Hvor skal jeg stemme?

Folkeregisteret per 30. juni ligger til grunn for manntallet. Du har stemmerett i den kommunen du var registrert som bosatt i på dette tidspunktet. På valgdagen må du avgi stemme i den kommunen du har stemmerett i.

Valginformasjon på flere språk

Det finnes informasjon om valg på flere språk på valg.no

Karen Hirth Thorsen

Seniorrådgiver/valgansvarlig