Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Renovasjon og miljø
  3. Miljø og klima
  4. Vi slukker lysene og markerer Earth Hour

Vi slukker lysene og markerer Earth Hour 2021

Lørdag 27. mars markeres tradisjonen tro Earth Hour over hele verden. Stavanger kommune oppfordrer innbyggerne til å slukke alle elektriske lys mellom klokka 20.30 og 21.30.

Information in other languages

Earth Hour 2021 markeres lørdag 27. mars.

Over hele verden blir Earth Hour markert lørdag 27. mars. I Stavanger vil parken rundt Breiavatnet bli mørklagt. Det samme skjer med Vålandstårnet, Valbergtårnet, vanntårnet på Buøy og kunstbelysningen på Bybrua.

Hele verden er med

Klokka halv ni om kvelden den 27. mars blir lys slukket i land etter land, etter som Earth Hour ruller over jorden gjennom tidssonene. Mer enn 190 land og millioner av mennesker verden over deltar og slukker lyset for å vise at vi mennesker står sammen mot klimaendringene.

Earth Hour har spredd seg fra en enkelt markering i Sydney i 2007 til en global bevegelse for natur og miljø. Målet er å sikre oppmerksomhet om vår tids store utfordringer og at det haster å løse dem. Earth Hour har blitt markert i Stavanger siden 2009.  

- Earth Hour skal minne oss om sammenhengen mellom klimautfordringene og vårt eget forbruk. Stavanger kommune arbeider for å redusere vårt eget klimafotavtrykk, og vi ser på Earth Hour som en god måte å vise engasjementet vårt på, sier Torunn Møllerhaug Tysvær i kommunens miljøvernavdeling.

Stearinlys og stjerner

Together in This er en del av årets kampanje. Den offisielle Earth Hour videoen deler stemmene til mange engasjerte mennesker rundt omkring i verden:

WWF skriver på sin hjemmeside: «Året 2020 har vist oss at naturen er essensiell for vår eksistens og at velfungerende naturlige systemer er uunnværlige for våre liv. Det vi gjør mot naturen, gjør vi mot oss selv. Vi må fikse vårt ødelagte forhold til naturen. Earth Hour 2021 er tiden inne til å vise at vi står sammen i kampen for en levende natur og mot klimaendringene.»

Stavanger kommune håper at flere er klar for en ekstra klimainnsats på lørdag. Alle med tilgang til en lysbryter har sjansen til å bidra.

- Slå av lys, TV, nettbrett og PC og gå ut og kikk etter stjernene. Eller tenn stearinlys og len deg tilbake i godstolen, oppfordrer Tysvær.

Gå inn på www.wwf.no/engasjer_deg/earthhour/ for å lese mer om hva som skjer.

Kontaktperson

Torunn Møllerhaug Tysvær
rådgiver klima og miljø
Telefon 51 50 77 43 / 941 608 30
tmt@​stavanger.kommune.no