PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Renovasjon og miljø
  3. Miljø og klima
  4. Vi slukker lysene og markerer Earth Hour

Vi slukker lysene og markerer Earth Hour 2022

Lørdag 26. mars markeres tradisjonen tro Earth Hour over hele verden. Stavanger kommune oppfordrer innbyggerne til å slukke alle elektriske lys mellom klokka 20:30 og 21:30.

Information in other languages

Earth Hour 2022. Foto: wwf.no

Over hele verden blir Earth Hour markert lørdag 26. mars. I Stavanger vil parken rundt Breiavatnet bli mørklagt. Det samme skjer med Vålandstårnet, Valbergtårnet, vanntårnet på Buøy og kunstbelysningen på Bybrua.

Hele verden er med

Klokka halv ni om kvelden den 26. mars blir lys slukket i land etter land, etter som Earth Hour ruller over jorden gjennom tidssonene. Mer enn 190 land og millioner av mennesker verden over deltar og slukker lyset for å vise at vi mennesker står sammen mot klimaendringene.

Earth Hour har spredd seg fra en enkelt markering i Sydney i 2007 til en global bevegelse for natur og miljø. Målet er å sikre oppmerksomhet om vår tids store utfordringer og at det haster å løse dem. Earth Hour har blitt markert i Stavanger siden 2009.  

- Earth Hour skal minne oss om sammenhengen mellom klimautfordringene og vårt eget forbruk. Stavanger kommune arbeider for å redusere vårt eget klimafotavtrykk, og vi ser på Earth Hour som en god måte å vise engasjementet vårt på, sier kommunens klima- og miljøvernsjef Jane Nilsen Aalhus.

Earth Hour 2022

Sammen kan vi forme fremtiden

Sammen kan vi forme fremtiden er tittelen på årets kampanje. Den offisielle Earth Hour videoen deler stemmene til mange engasjerte mennesker rundt omkring i verden. WWF skriver på sin hjemmeside:

"Vårt forhold til naturen er i ubalanse. I økende grad lider vi av konsekvensene som følge av menneskers ødelagte forhold til naturen: Pandemi, naturkatastrofer og klimakrisen, for å nevne noe. Det er tydeligere enn noen gang at det vi gjør mot planeten, gjør vi mot oss selv. For å beskytte planeten og vår felles fremtid må vi gjøre noe nå!"

Earth Hour 2022 er en unik mulighet å være en klar og tydelig stemme for naturen, sammen med millioner av mennesker over hele verden!

Alle kan bli med!

Stavanger kommune håper at flere er klar for en ekstra klimainnsats på lørdag. Alle med tilgang til en lysbryter har sjansen til å bidra.

- Slå av lys, TV, nettbrett og PC og gå ut og kikk etter stjernene. Eller tenn stearinlys og len deg tilbake i godstolen, oppfordrer Aalhus.

Gå inn på www.wwf.no/engasjer_deg/earthhour/ for å lese mer om hva som skjer.