2. Renovasjon og miljø
  4. Eit klima-og miljøvenleg landbruk i Stavanger

Webinar: Eit klima- og miljøvenleg landbruk i Stavanger​

Landbruk
Dato: Torsdag 18. juni 2020 frå klokka 12.00-14.00 .
Stad: Via nett eller på Innbyggjartorget på Judaberg eller i Vikevåg​

Som del av Klima- og miljøplan 2018-2030 byrjar Stavanger kommune no arbeidet med temaplan for klima- og miljøtiltak i landbruket og i havbruket. Etter kommunesamanslåinga 1.1.2020 har Stavanger blitt ein stor landbrukskommune.

Denne dagen tok me fyrste steget mot ei felles forståing av moglegheiter og utfordringar for landbruket i heile Stavanger. For å få eit godt fagleg grunnlag og engasjement for gode klima- og miljøløysningar, blei representantar for produsentar, faginstansar og andre bedne om å kome med innspel.

Program​​

• 12.00-12.05 Velkomen, informasjon om program og opplegg
    Rune Askeland, leiar Utval for miljø og utbygging, Stavanger kommune
  • 12.05-12.15 Det store biletet: Klima- og miljøutfordringar i verda og i Stavanger, og viktige mål​.
    Jane Nilsen Aalhus, miljøvernsjef, og Geir Helge Rygg, landbrukssjef. Last ned presentasjon (PDF)
  • 12.15-12.30 Vår bioøkonomiske framtid
    Arne Sæbø, stasjonsleiar, NIBIO på Særheim (Norsk institutt for bioøkonomi) . Last ned presentasjon (PDF)
  • 12.30-12.40 Landbruket sin klimaplan – korleis kutte, og telje, fem millionar tonn CO2Ole Eikeland, leiar av Klimautvalet, Rogaland Bondelag​.
  • 12.40-12.55 Jordhelse  og jordstruktur. Reidun Pommeresche, forskar NORSØK. Last ned presentasjon (PDF).
  • 12.55-13.05 Pause – du kan forsyne deg med meir kaffi
  • 13.05-13.20   Veksthusnæringa mot 2030
    Martin Knoop, energirådgjevar, Gartnerforbundet​. Last ned presentasjon (PDF).
  • 13.20-13.30 Kortreist og berekraftig – forbrukarane har talt!
    Rekoringen – korleis fungerer han i dag, korleis kan han utviklast? Marianne Haga, bonde
    Andelslandbruk – noko for Stavanger? Bodil Raustein, Solbakken andelslandbruk
  • 13.30-13.55 Spørsmål, dialog
  • 13.55-14.00 Kort oppsummering, informasjon om vegen vidare
    Rune Askeland, leiar Utval for miljø og utbygging, Stavanger kommune​. Last ned presentasjon (PDF)

Atterhald om endringar i programmet.

Drivhus

Sjå heile webinaret her:

Kontaktperson:

Tone Ankarstrand, Stavanger kommune, tlf. 47 78 09 83, epost tone.ankarstrand@stavanger.kommune.no.