Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Samfunnsutvikling
  3. Smartbyen Stavanger
  4. LoRaWAN - sensornettverk
Automatisk temperaturmåler på Vaulen badeplass. Temperaturmåleren inneholder en sensor som sender badetemperaturen til kommunens nettside og åpne data portal.
Stavanger kommune

Automatiske badetemperaturmålere 

I dag er det flere prosjekter som er koblet opp mot sensornettverket. Blant annet har kommunen satt ut automatiske badetemperaturmålere på noen utvalgte badeplasser i byen. Temperaturen oppdateres på nettsiden hver time, helt automatisk, til glede for alle som bruker badeplassene.

Dette prosjektet har skapt store besparelser for kommunen. Tidligere var dette manuelt arbeid som tok mye tid i sommermånedene. I dag går dette automatisk året rundt. 

Mikrosensor som måler luftkvalitet

I et prøveprosjekt har vi satt opp mikrosensorer som måler luftkvaliteten i Vågen. De nye målerne viser luftkvaliteten i sanntid, og målingene blir lagt ut som åpne data på www.opencom.no. 

Disse måleresultatene kommer fra utstyr som er under utprøving og gir ikke nødvendigvis et korrekt bilde av luftforurensningen. Du finner de offisielle målingene på www.luftkvalitet.info.

Montering av sensor i gatesluk.
Stavanger kommune

Smarte gatesluker 

I dag er det tusenvis av gatesluker rundt i kommunen vår. Gateslukene sørger for at regnvann ikke blir liggende i gater og veier, men renner ned i avløpssystemet. Sammen med regnvannet kommer det også mye sand, blader og annet rusk som ikke skal være der. For å unngå at gateslukene oversvømmes kontrolleres de manuelt av kommunen. Dette er tidkrevende arbeid som kan bli gjort enda smartere.

I dag jobbes det med å plassere sensorer i gateslukene for å kunne varsle, og på kort tid forutsi, når sand- og slamnivået i gateslukene går over en gitt grense. Med den informasjonen kan vi rense gatesluken før det blir oversvømmelse.

Dette prosjektet vil gi bedre responstid, optimalisere kjøreruter for vedlikehold, og store kostnadsbesparelser for kommunen. I prøveprosjektet kobles sensorene opp mot sensornettverket (LoRaWAN).

Kontaktinformasjon

Gunnar Crawford

Gunnar Edwin Crawford

smartbysjef

Telefon:
934 88 841
E-post:
gunnar.crawford@stavanger.kommune.no
Linn S. Jensen

Linn Skundberg Jensen

rådgiver

Mobil:
926 21 142
E-post:
ljensen@stavanger.kommune.no