2. Vei og trafikk

Kart med oversikt over de 4 etapene med arbeidet i Madlamarkeveien
Oversikt over arbeidet i Madlamarkveien

Prosjektbeskrivelse

Arbeidet i Madlamarkveien er mer eller mindre ferdig, det gjenstår bare et arbeid for Lyse før vi forlater veien helt.

Vi må grave oss opp til Lyses strømskap i Klovsteinveien for å koble noen kabler, før vi får fullført kablearbeidet ved innkjørselen til Madlamarkveien 2, 2a, 4 og 6.

Når dette er ferdig vil vi reetablere området ved innkjørselen. Vi skal også reetablere grøntområde mellom parkeringsplassen ved Molkeholen og Madlamarkveien.

Ellers fortsetter Stavanger kommune arbeidet med å legge nye vann- og avløpsledninger i Molkeholen og i Klovsteinveien. Dette medfører at utkjørsel fra Molkeholen og Klovsteiensveien blir stengt som vist på bildet under.

Arbeidet vil føre til endret kjøremønster i Molkeholen, Klovsteinveien, Sotes gate, Frodes gate, Rollaugs gate og Herlaugsbakken.

Grøft og stengt vei

Konsekvenser for trafikantene generelt

Endret gå- sykle- og kjøremønster vil bli skiltet.

Ettersom anlegget skrider frem, vil vi måtte foreta nye endringer. Det vil bli informert på denne siden, og det blir sendt ut varsel om ny informasjon på SMS.

Vi er dessverre nødt til å lede biltrafikken inn på det som i dag er gang- og sykkelveier. Vi vil på det sterkeste oppfordre alle bilister om å kjøre ytterst forsiktig, og ta hensyn til deres egne og naboens skolebarn. Og selvfølgelig alle andre gående og syklende.

Beboere i Molkeholen må fram til etter påsken benytte midlertidig omkjøringsvei via Herlaugsbakken, slik som beboerne i f.eks. Sotes gate.
I uken etter påsken vil trafikken bli lagt om slik at beboere i Molkeholen må benytte midlertidig omkjøringsvei mellom Molkeholen 23 og Sotes gate 16, ut på Morgedalsveien.

Omkjøring Molkeholen

Beboere i Sotes gate og videre opp i Klovsteinveien, må benytte midlertidig omkjøringsvei i Herlaugsbakken.

Omkjøring Klovsteinveien

Ny midlertidig skolevei

Anleggets nåværende plassering gjør at vi må legge om skoleveien for de som går på Madlamark skole. Det kan føles utrygt for de små med store maskiner. For å sikre at barna kommer seg trygt til skolen, har vi satt opp en alternativ skolerute for de som til vanlig går igjennom anleggsområdet( se skisse). Skoleveien mot sør vil bli skiltet, og vi anbefaler at skolebarna benytter denne veien. Snakk gjerne med barna om den midlertidige skoleveien.

Se grønn rute på bildet under.

Midlertidig skolevei

Saktegående trafikk forbi anleggsområdet

Trafikken i det midlertidige kjørefeltet langs første del av Madlamarkveien vil gå sakte forbi et trangt anleggsområde. De som skal til og fra Ullandhaug og UiS kan gjerne kjøre om Hafrsfjord og Grannes.

Vannforsyning i anleggsperioden

Eiendommer som er knyttet til vannledningen som skal skiftes ut, vil få midlertidig vannforsyning i anleggsperioden. Det blir lagt en vannledning oppå bakken som vi kobler til inne i boligen. En rørlegger tar kontakt med dere som dette gjelder for å få tilgang til boligen.

La vannet renne litt i en vannkran i boligen dersom det er muligheter for frost ute.

Det kan bli nødvendig å stenge av vannet i korte perioder under anleggsarbeidet.

Anleggstrafikk, støy og støv i anleggsperioden

Under arbeidet vil anleggsmaskiner og lastebiler føre til støy og støv, spesielt på dagtid. Det kan foregå anleggsarbeid på ettermiddag- og kveldstid for at vi skal bli snarest mulig ferdig i Madlamarkveien.

Er det fjell i grunnen, må vi sprenge eller meisle. Dette vil gi ekstra støy. Fjellet vi har truffet på i Madlamarkveien er dessverre veldig hardt fjell. Dette gir oss en ekstra utfordring og reduserer framdriften vår en god del. Vi regner derfor ikke med å være ferdig i Madlamarkveien før i mai 2018.

Takk for at dere er forsiktige og viser hensyn når dere må ferdes i anleggsområdet! Vi vil gjøre det vi kan for å være til så lite bry som mulig.

Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål om anleggsarbeidet.

Kine Homleid Johansen

anleggsleder