2. Vei og trafikk

Fornyelse av overvannsledning i Kannikgata

flyfoto over anleggsområdet

Prosjektbeskrivelse

Stavanger kommune skal utbedre deler av overvannsledningen som går i Kannikgata. Denne gangen fra Orknøygata til Niels Juels gate. Ledningen skal fornyes ved å trekke en ny plastledning i det gamle røret. Ved å benytte denne metoden reduserer vi mengden gravingen som må til. Det vil i utgangspunktet bli en gravegrop utenfor Orknøygata 7 og en ved Niels Juels gate 12. Mulig det også blir en gravegrop ved Kannikgata 49.  Dette er trekkegroper som må til for å trekke den nye ledningen inn i den gamle. Det blir litt størrelse på disse gropene, da ledningen ligger så dypt som 5m ned i bakken og vi må ivareta sikkerhet til de som skal jobbe der.

Den ene gravegropen kommer i konflikt med Tujiaen som vokser ved Orknøygata 7. Denne må derfor fjernes slik at sikkerheten ivaretas. Tujiaen må også fjernes da den kommer i konflink med ny sykkelvei som er under planlegging for bygging til høsten.

Arbeidet med gravingen starter i starten på mai og så håper vi å kunne utføre trekkingen i uke 22. Arbeidet har varighet på ca. 6 uker. Det er Plan- og anleggsavdelingen i kommunen som utfører gravingen.

Det vil på et senere tidspunkt komme et større VA-prosjekt i området. Det er usikkert når dette kommer i gang. I første omgang nå er det kun utbedring av overvannsledningen som skal gjennomføres.

Trafikk, støy og støv i anleggsperioden

Under arbeidet vil anleggsmaskiner og lastebiler føre til støy og støv, spesielt på dagtid. Noen ganger arbeider vi også på ettermiddag og kveldstid.

Er det fjell i grunnen, må vi sprenge eller meisle. Dette vil gi ekstra støy.

Vi vil så langt det er mulig sørge for at beboerne har adkomst til eiendommene, men i perioder blir det ikke mulig å kjøre med bil til boligene.

Brakker og utstyr blir lagret i gatene der gropen blir. Ledningen som skal trekkes inn vil også bli liggende bort over veien og fortauet i Olav Nilssons gate.

Takk for at dere er forsiktige og viser hensyn når dere må ferdes i anleggsområdet! Vi vil gjøre det vi kan for å være til så lite bry som mulig.

Dere som bor nord for Orknøygata 7 må benytte omkjøring via Munkehagen og Kannikgata.

flyfoto med anleggsområdet og omkjøringsruter

Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål eller synspunkter knyttet til anleggsarbeidet.

Henning Johannessen

oppsynsmann