2. Vei og trafikk

flyfoto over anleggsområdet
Vannledning/Grøftetrase

Prosjektbeskrivelse

Stavanger kommune ved Plan og anleggsavdelingen skal skifte ut vannledning, fornye avløpsledningene ved strømping (fornyes innvendig ved å trekke gjennom nytt fleksibelt rør gjennom det gamle) og etablere sykkelprioritert gate. Arbeidet vil foregå i Ivar Aasens vei, deler av Nordahl Griegs vei og noen meter i Åsmund Vinjes vei.

Hensikten er å forbedre hovedsykkelruten og fremkommeligheten for myke trafikanter. I tilegg er eksiterende ledningsnett i svært dårlig forfatning og må skiftes.

Ivar Aasens vei skal opparbeides som regulert med 5 meter kjørebane, ca. 2 meter fortau på nordsiden og ca. 3 meter fortau på sørsiden. Selve kjørebanen blir opparbeidet som sykkelprioritert gate med rødt dekke i kjørearealet. Gateparkering fjernes.

Nordahl Griegs vei skal utvides med 2 meter for å etablere sykkelvei med fortau.

Arbeidet starter opp i juni 2020. og skal etter planen være ferdig i februar 2021.

Vannforsyning i anleggsperioden

Husstander som er knyttet til vannledningen som skal skiftes ut, vil få midlertidig vannforsyning i anleggsperioden. Det betyr at vi legger en vannledning oppå bakken som vi kobler til inne i boligen. En rørlegger tar kontakt med dere som dette gjelder for å få tilgang til boligen.

La vannet renne litt i en vannkran i boligen dersom det er muligheter for frost ute.

Det kan bli nødvendig å stenge av vannet i korte perioder under anleggsarbeidet.

Trafikk, støy og støv i anleggsperiode

Under arbeidet vil anleggsmaskiner og lastebiler føre til støy og støv, spesielt på dagtid. Noen ganger arbeider vi også på ettermiddag og kveldstid.

Vi vil så langt det er mulig sørge for at beboerne har adkomst til eiendommene, men i perioder blir det ikke mulig å kjøre med bil til boligene.

Omkjøringsveier vil bli skiltet.

Brakker og utstyr blir lagret på anlegget.

Takk for at dere er forsiktige og viser hensyn når dere må ferdes i anleggsområdet! Vi vil gjøre det vi kan for å være til så lite bry som mulig.

Kontaktpersoner

Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål eller synspunkter knyttet til anleggsarbeidet.

Leif Harald Hansen

oppsynsmann