2. Vei og trafikk
  3. Her graver kommunen
  4. Ryfylkegata for buss og sykkel

Ryfylkegata bygges om til vei for sykkel og kollektivtrafikk

Kort fortalt:

• Ryfylkegata skal bygges om til vei for kollektivtrafikk og sykkel.
  • Anleggsperioden blir på omtrent et halvt år fra oktober 2019.

Tilrettelegging for sykkel- og kollektivtrafikk i Ryfylkegata

Stavanger kommune skal opparbeide en ny løsning for kollektiv- og sykkeltrafikk langs Ryfylkegata.

Hele gaten bygges om slik fortauene får jevn bredde og syklister får et sammenhengende sykkelfelt å sykle på fra Breivikvegen til Harald Hårfagres gate.

Kjørebanen ved Tinnfabrikken blir snevret inn og stenges for gjennomkjøring, både i anleggsperioden og etter at arbeidet er ferdig.

Annet anleggsarbeid i gata

I tillegg ombyggingen av selve gata, skal vann- og avløpsanlettet lett separeres. Det betyr at vi legger ned en grunn overvannsledning fra Rennesøygata og ned til fjernvarmestasjonen i Lervig. Det settes også ned nye kummer for sandfang der det trengs i gata.

Framdrift i arbeidet

Anleggsarbeidet startet opp oktober 2019 og vil etter planen være fedig i mai 2020.

Trafikk, støy og støv

Under arbeidet vil anleggsmaskiner og lastebiler føre til støy og støv, spesielt på dagtid. Noen ganger vil arbeidet også skje på ettermiddag og kveldstid.

Der hvor det er fjell i grunnen må vi meisle eller sprenge. Dette vil gi ekstra støy.

Adkomst til eiendommer og annen ferdsel

Vi vil så langt det er mulig sørge for at beboere har adkomst til eiendommene, men i perioder blir det ikke mulig å kjøre bil helt frem til boligen.

Takk for at dere er forsiktige og viser hensyn når dere må ferdes i anleggsområdet. Vi vil gjøre det vi kan for å være så lite til bry som mulig.

Denne informasjonen blir oppdatert når det nærmer seg oppstart for anlegget.