Mobilitetspunkt

Mobilitetspunkt

Vi ønsker å gjøre det enklere for deg å ta miljøvennlige transportvalg i Stavanger.

Oppdatert : 19.09.2023
Kort fortalt:
  • Et mobilitetspunkt er et sted der flere miljøvennlige transportmidler er tilgjengelig for innbyggerne.
  • Her kan du finne el-sparkesykler, bysykler og delingsbiler som man kan leie, i tillegg er mobilitetspunktet i nærheten av kollektivtransport og ladestasjoner til el-bil.

Hva er et mobilitetspunkt?

De fire mobilitetspunktene i Stavanger er steder der flere miljøvennlige transportmidler er tilgjengelig for deg som innbygger. Der kan du finne el-sparkesykler, bysykler og delingsbiler som man kan leie, i tillegg er mobilitetspunktet i nærheten av kollektivtransport og ladestasjoner til el-bil.

Hvor er mobilitetspunktene?

Det finnes fire mobilitetspunkter i Stavanger:

  • Hillevåg torg,
  • Olav Kyrres gate
  • Nymansveien (Varden)
  • Kyviks vei / Saudagate

Vi jobber kontinuerlig med å etablere flere mobilitetspunkter. Arbeidet bygger på de erfaringene som er gjort i Bergen, Oslo og Bremen (Tyskland), som også har utviklet mobilitetspunkter.

Disse tilbudene kan du finne på et mobilitetspunkt:

Ingen mobilitetspunkter har alle disse tilbudene, men varierer fra sted til sted, og etter behov og muligheter.

Hvorfor har Stavanger mobilitetspunkt?

Målet med et mobilitetspunkt er å gjøre det enklere å la privatbilen stå, ved at andre transporttjenester blir mer tilgjengelig. Vi ønsker å gjøre det enklere for deg å ta miljøvennlige transportvalg i Stavanger ved å for eksempel kunne bytte mellom bysykkel og delingsbil, el-sparkesykkel og buss / tog m.fl.

De fleste som bor i en by og ikke er avhengig av bil hver dag, kan få dekket transportbehovet sitt med å gå, sykle, ta buss og bane – og ha tilgang på bil når det trengs. En gjennomsnittlig familie kan halvere kostnadene til bilhold gjennom bildeling.

Skal en hverdag uten egen bil gå rundt, må imidlertid de fleste av oss bruke flere ulike transportformer – og de må henge sammen. Kollektivreisen kan suppleres med å gå, sykle eller kjøre bil i en eller begge ender. Mobilitetspunkter er en brikke i dette puslespillet.

Kontaktinformasjon

Imme Dirks Eskeland

Imme Dirks Eskeland

Rådgiver, Klima og miljø 

Mobil:
952 34 112
Telefon:
51 50 82 52
E-post:
imme.dirks.eskeland@stavanger.kommune.no