1. KlimaStavanger
  2. Nytt om klima og miljø
  3. Kampen skole er landets beste skole i Beintøft

Kampen skole er landets beste skole i Beintøft

I den nasjonale Gå til skolen-konkurransen Beintøft er Kampen skole i Stavanger blitt kåret til den beste skolen i landet. Kampen skole rekrutterte flest elever og har gått mest av alle barneskolene i Norge.
Publisert : 20.10.2021

Til sammen har skolens rundt 400 elever gått 13 000 km og spart miljøet for 1,8 tonn CO2 i en periode av 4 uker. Kampen skole får 10 000 kroner fra Stavanger kommune for sin innsats.

- Beintøft er bra for klima og miljø; er godt for ungenes helse og bidra til bedre trafikksikkerhet rundt skolene når foreldrene lar være å kjøre ungene sine til skolen. I tillegg lærer ungene bedre når de har beveget seg litt om morgenen, sier Imme Dirks Eskeland, rådgiver i Klima- og miljøavdelingen i Stavanger kommune.

I tillegg til at Kampen skole ble beste skole ble Gausel skole nummer 2, og Vaulen skole nummer 4. De 4000 elevene fra 13 ulike barneskoler i Stavanger kommune har gått 85 000 km og spart klimaet for 11 tonn CO2, noe som gjør at Stavanger kommer på en 2 plass nasjonalt, kun bak Trondheim kommune. Eskeland er imponert over innsatsen til elevene og håper at barna tar med seg vanene videre nå som konkurransen er ferdig.

- Hvis barna blir vant til å sykle, gå eller sparke, fremfor å bli kjørt rundt, så vil de forhåpentligvis ta med seg disse gode vanene hele livet, sier Eskeland.​​​​​​​

3b på Kyrkjevollen skole i Sandnes vant hovedpremien som beste klasse på landsbasis og fikk 30 000 kroner fra Miljøagentene som arrangerer Beintøft ved skolestart hvert år www.beintoft.no. ​​​​​​​

Kontaktinformasjon

Imme Dirks Eskeland

Imme Dirks Eskeland

Rådgiver, Klima og miljø 

Mobil:
952 34 112
Telefon:
51 50 82 52
E-post:
imme.dirks.eskeland@stavanger.kommune.no