Illustrasjonsbilde som viser et skattekart

Bli med på skattejakt i øyriket!

Sommeren 2021 kan familier med barn mellom 3 og 14 år bli med på en morsom opplevelse – skattejakt i Stavanger sitt øyrike! Det er også mulig å bli med på den gratis skattejaktbåten.

Oppdatert : 06.07.2022

Sommeren 2021 vil vi invitere deg med på et spennende eventyr på Ryfylkeøyene! Det er en unik mulighet til å utforske ulike øyer i Stavanger kommune og vinne kule premier for hele familien.

Skattejakten er tilpasset ulike aldersgrupper slik at alle kan ha det gøy. Skattejakten vil ta deg med til Rennesøy, Mosterøy, Sør-Talgje, Finnøy, Fogn eller Sjernarøyane, og er tilgjengelig fra 12. juli til 22. august. Fra 19. juli er det mulig å reise fram og tilbake med gratis skattejaktbåt.

Kanskje skattejakten kan bli en del av sommerens øyhopping?

Hvordan foregår skattejakten?

Du trenger kun en smarttelefon for å kunne delta, og aktiviteten er helt gratis.

Fra mandag 12. juli er det plassert ut QR-koder i terrenget på øyene. Du skanner disse QR-kodene ved hjelp av mobilkameraet, og kommer til en nettside der du løser oppgaver og får tips som tar deg til neste post.

På hver øy blir det minst én skattejaktrute, på noen litt flere. Sjekk ut nettsiden, og velg den turen som passer best for din familie.

Oppgavene på postene har tre forskjellige vanskelighetsgrader slik at alle barn fra 3 til 14 år kan delta og ha det gøy.

Det er totalt ni skattejakter med ti poster fordelt på øyene. Hver eneste QR-kode inneholder unik informasjon.

Hvordan deltar jeg?

Selve skattejakten er tilgjengelig hele døgnet fra 12. juli til 22. august 2021.

På utvalgte dager fra og med 19. juli, tilbyr Rødne Fjord Cruise gratis skattejaktbåt fra Strandkaien i Stavanger sentrum, til og fra øyene. Om bord vil det være ulike aktiviteter. Båtene henter dere igjen på øya etter tre timer. Mer informasjon om båttur og billettbestilling finner dere her (få billetter igjen).

De dagene det ikke er mulig å ta skattejaktbåten, kan dere bruke egen bil eller båt, eller reise med rutebuss eller hurtigbåt. Ta gjerne med sykkel på båten hvis dere ønsker det.

Finnes egentlig skatten?

Ved å delta i Skattejakten, finne den virtuelle skatten og registrere dere, blir dere med i trekningen av flotte premier gjennom sommeren.

Lykke til med Skattejakten 2021!

Hva bør jeg ta med på turen?

  • Smarttelefon (og eventuelt batteribank)
  • Klær etter vær
  • Mat og drikke
  • Paraply/regntøy
  • Solkrem
  • Noen steder kan myggspray være aktuelt
  • Solbriller
  • Sko som tåler terreng (muligens vått)
  • Enkelt førstehjelpsutstyr (plaster, gnagsårplaster, pyrisept)
  • Munnbind til båtturen (for de over 12 år)

Viktigst av alt: Ta med masse nysgjerrighet!

Avbestilling

Det er begrenset med plasser på båten. Har du har meldt deg på, men blir forhindret fra å dra er det viktig at du melder deg av turen, slik at noen andre kan overta din plass. Avbestilling gjøres enkelt  ved å trykke på lenken til Min side i e-posten du mottar etter å ha bestilt, og du avbestiller ved å velge kansellere bestillingen.

Mer info og billettbestilling til båttur

Trykk her for mer informasjon og bestilling av billetter til gratis skattejaktbåt (det er ikke nødvendig med båtturen for å delta)

Lurer du på noe?

Anne Strømberg Asti

Ekstern prosjektleder/NibChain

Mobil:
921 71 375

Relevante artikler