PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Vil gjøre hverdagsreiser enklere - tester mobilitetspunkt i Hillevåg

Vil gjøre hverdagsreiser enklere - tester mobilitetspunkt i Hillevåg

Sparkesykler, bysykler, delingsbiler og kollektivtransport er samlet på Hillevåg torg. Tanken er at du som ferdes her skal få flere alternativer til egen bil, og få en enklere hverdagsreise.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Bilde av folk og ulike mobilitetsformer på Hillevåg torge. Her ser du el-bil fra Bilkollektivet, sparkesykler, bysykler, lastesykkel og vanlig sykkel. Menneskene på bilde er Gro Helen Birkeland Blom, Imme Dirks Eskeland, Ådne Sæverud, Jørgen Grønnevik Hopland, Ingjerd Jevnaker Straand, Espen Strand Henriksen, Sølve Rostøl.

Test av nytt mobilitetspunkt på Hillevåg torg. Fra venstre fremme: Gro Helen Birkeland Blom, Imme Dirks Eskeland Fra venstre bak: Ådne Sæverud, Jørgen Grønnevik Hopland, Ingjerd Jevnaker Straand, Espen Strand Henriksen, Sølve Rostøl
Foto: Inger Hanne Vikshåland

- Et mobilitetspunkt er et sted der du kan veksle mellom ulike mobilitetsformer som bysykkel, delingsbil, buss eller sparkesykkel, sier prosjektleder Imme Dirks Eskeland i kommunens miljøavdeling. Du tar kanskje bussen til Hillevåg, men så skal du videre til Åsen på jobb. Da kan det være praktisk å reise videre på en bysykkel eller el-sparkesykkel, legger hun til.

Prosjektleder Imme Dirks Eskeland holder opp mobilitetspunkt-skiltet.
Prosjektleder Imme Dirks Eskeland holder opp mobilitetspunkt-skiltet.
Foto: Inger Hanne Vikshåland

Prosjektet er finansiert av Klimasatsmidler fra Miljødirektoratet og er et samarbeid mellom avdelingene Miljø, Park og vei, Smartby, Byutvikling, områdeløftet i Hillevåg, Kolumbus og Bilkollektivet.

Klimatiltak

Mobilitetspunkt i kommunedelene er ett av flere tiltak i Klima- og miljøplanens handlingsplan for å øke klimavennlig mobilitet. Basert på læringen gjennom testen på Hillevåg torg dukker det opp flere mobilitetspunkt i Stavanger dersom prosjektet lykkes.

- Flere store byer jobber med å etablere mobilitetspunkt som et klimatiltak. Både Oslo, Bergen og Bremen (Tyskland) har delt nyttige erfaringer med oss, sier Dirks Eskeland.

Teste, justere og forbedre


- Det er mye vi ikke vet, så det er viktig at vi tester i reelle omgivelser. Det sier Ingjerd Jevnaker Straand som jobber som tjenestedesigner i kommunens smartbyavdeling. Sammen med Dirks Eskeland og de andre partnerne prototyper de nå et mobilitetspunkt på Hillevåg torg.

Ådne Sæverud fra Bilkollektivet og Imme Dirks Eskeland fra kommunens miljøavdeling holder opp noen av skiltene som skal testes i prototypen. Skiltene skal symbolisere at parkeringsplassen er reservert for delingsbiler.
Ådne Sæverud fra Bilkollektivet og Imme Dirks Eskeland fra kommunens miljøavdeling holder opp noen av skiltene som skal testes i prototypen. Skiltene skal symbolisere at parkeringsplassen er reservert for delingsbiler.
Foto: Ingjerd Jevnaker Straand

I tillegg til ulike mobilitetsformer skal de også teste om skiltingen er forståelig. De oppfordrer naboer og andre interesserte til å teste det nye mobilitetspunktet og gi tilbakemeldinger på opplevelsen.

- Bysyklene er allerede på plass, og snart har vi to elbiler fra Bilkollektivet også. Sammen med busstoppet ved hovedveien, sykkelparkering og el-sparkesykler begynner det å bli bra, smiler prosjektlederen.

Hillevåg torg som arena for testing


Valget av testarena falt på Hillevåg torg på grunn av sin nærhet til boliger, arbeidsplasser, eksisterende kollektivtrafikk, parkeringsplasser og lademuligheter. Dersom du benytter deg av mobilitetspunktet ønsker vi gjerne å høre om din opplevelse. Tilbakemeldinger kan sendes inn her.

Kontakt 

Imme Dirks Eskeland

Imme Dirks Eskeland

Rådgiver, Klima og miljø 

Mobil:
952 34 112
Telefon:
51 50 82 52
E-post:
imme.dirks.eskeland@stavanger.kommune.no