Filmen Ska sei! Tar for seg hundre år med stavangerhistorie

Ska sei! Siddisar i hondre år

Filmen Ska sei! Tar for seg hundre år med stavangerhistorie. Nå kan du endelig se filmen på Odeon kino!

Oppdatert : 12.07.2023

100 år med Stavangerhistorie

Filmen Ska sei! tar for seg hundre år med stavangerhistorie, med et muntert skråblikk på alt fra næringsliv og idrett, til okkupasjonstiden, kulturen og folkene i byen. Intervjuer med siddiser iblandet arkivmateriale fra Stavangers nære fortid, er dette en dokumentarfilm som legger all sjenanse til side for å fortelle om Stavangers egenart.

Film er best på kino!

Filmen har hatt kinopremiere, se nettsidene til Odeon kino for å finne et visningstidspunkt som passer deg: Ska sei! (odeonkino.no)

Trailer

Trailer Ska Sei from GHM film on Vimeo.

Om filmen

En hyllest til byen, siddiser og alle som har den i sitt hjerte. Det er en dokumentarfilm som tar oss tilbake til 1900-tallet og frem til 2000. Temaer som olje, idretten, folkene og kulturen er sentrale og blir fortalt gjennom arkivmateriell.

Filmen omtales som Stavangerfilmen, og gir oss et muntert gjensyn med byen og dens innbyggere slik den en gang var.

Filmens handling er en reise i tid, og er utvalgt til å være et av prosjektene som inngår i Stavangers 900 års jubileum i 2025.

Utstrakt bruk av lokal musikk bidrar til å forsterke opplevelsen av det patriotiske og nostalgiske, og er en av filmens bærebjelker.

For de litt yngre publikummere, er filmen en unik mulighet til å oppleve hvordan det var i gamle dager. Hva har skjedd? Hvordan så det ut på Torjå? Hvordan var det omdiskuterte Postbygget ved Breiavannet, og hvordan så egentlig Lenden ut?

Mye av filmens materiell er fra den tid det var sort/hvitt bilder, og lydopptak til levende bilder fantes ikke. For å gjenskape en så naturtro opplevelse som mulig fra gamle dager, er det brukt mye ressurser på lydeffekter og nye fortellerstemmer som i stor grad også er tidsvitner.

Regi: Geir Mæland