1. Stavanger2025
  2. Nyheter
Nyheter
Utlysning av forprosjektmidler
Stavanger kommune har lyst ut midler til forprosjekt for initiativ knyttet til Stavanger 2025, byen og domkirkens 900-årsjubileum. Midlene skal brukes til forprosjekter og utvikling av større tiltak som skal realiseres i forbindelse med jubileet. Søknadsfristen var 20. september, endelig svar på søknadene kommer i slutten av oktober.
Hvor mange vet at Stavanger blir 900 år
Hvor mange vet at Stavanger er 900 år i 2025? Og hva er vi mest stolte av når vi tenker på byen vår? Disse spørsmålene har vi stilt Stavangers innbyggere som del av oppstarten på arbeidet mot Stavanger 2025.
Hvordan skal vi feire?
Arbeidet med innhold og programmering for Stavanger 2025 er i startgropa. Kulturavdelingen har avsluttet et forprosjekt for Stavanger 2025 som ser på mulighetene et slikt jubileum skaper.
Et mylder av fortellinger
Fram mot Stavangers 900-årsjubileum i 2025 skal mylderet av fortellinger og skjebner som har skapt denne byen løftes fram.
Her er jubileumsideene som får støtte
Et storslått Stavangeroratorium, en ny vitenpark ved oljemuseet og spektakulære byvandringer i Stavanger sentrum. Dette er tre av de ni ideene til jubileumsaktiviteter som nå får støtte til å utvikles videre.
Ta en vandring i domkirken!
Domkirken rehabiliteres, og muligheten til å besøke Stavangers praktfulle katedral er begrenset. Men nå kan du ta deg en digital rundtur i historien.