1. Stavanger2025
  2. Nyheter

Nyheter

Nå lyses det ut en ny runde med jubileumstilskudd!
Har du en idé til jubileet? Et prosjekt eller et arrangement som bidrar til mangfold og inkludering? Som formidler fortellinger og historier fra Stavanger vi ikke har hørt før? Nå kan du søke midler til prosjektet i ordningen tilskudd til jubileumsideer!
I samme båt – en båt-stafett fram mot 2025
Fra pinsen 2023 går det en symbolsk stafett gjennom hele bispedømmet. Stafetten begynner i Egersund kirke førstkommende søndag 28. mai, og vil fram mot 2025 bevege seg gjennom alle menighetene i Stavanger bispedømme.
Meld deg på Stavanger 2025 sitt nyhetsbrev!
Nå kan du få siste nytt om 900-årsjubileet direkte i innboksen din!
Stavanger 2025 + Viking = Kraft & kjærlighet!
I 2025 er Stavanger 900 år, og nedtellingen er i gang! På selveste fotballens nasjonaldag lanserer 900-årsjubileet Stavanger 2025 at de inngår samarbeid med Viking FK. Sammen skal de skape engasjement og stolthet over byen og regionen vår, med sportsbegivenheter og publikumsarrangement for store og små.
Henrik Steffens sånn passe kort fortalt
– Ingen fra Stavanger er større enn Steffens! sier initiativtaker Terje Torkildsen. Tirsdag 2. mai har Steffens bursdag, og dagen etter markeres det hele med Steffens-seminar på Stavanger maritime museum. Nå kan du også endelig se veggmaleriet som hyller Steffens på Tvedteraasgården. Her er Henrik Steffens sånn passe kort fortalt.
Stavanger 2025: Historisk matvandring i Pedersgata og Stavanger øst
Pedersgata er ett av tre satsingsområder i 900-årsjubileet til Stavanger. I den anledning inviterer Gladmat til en historisk matvandring gjennom Pedersgata 27. april kl. 16:30. Denne kvelden får du smakebiter fra fire hundre år. Kvelden blir avsluttet med en samtale om Matregionen Rogaland på Ostehuset.
Stavanger 2025 og UiS lanserer unikt forskningssamarbeid
Byjubileet Stavanger 2025 og Universitetet i Stavanger lanserer et nytt og unikt forskningssamarbeid. To doktorgradsstipendiater skal de neste årene bruke byjubileet som utgangspunkt for forskning som skal skaffe ny kultursosiologisk kunnskap om byidentitet og kunstens rolle i store kulturelle begivenheter. Til høsten lyses det i tillegg ut jubileumsforskningsstipender for masterstudenter.
Snart kan du se "E' det muligt"!
I fjor fikk kortfilmen E’ det muligt om Per Inge Torkelsens myntstunt støtte fra Stavanger 2025, og nå er den lanseringsklar! Kortfilmen slippes 14. mars på strømmetjenesten «Godt Norsk».
Utstillingen "Vår natur?" åpner snart!
Før i tida var det eksotiske dyr langt borte fra som blei utstilt på museene. Denne måneden åpner Stavanger museum utstillingen «Vår natur? En utstilling om naturmangfold i Rogaland», der det settes søkelys på artsmangfoldet i Rogaland.
Sykurs for barn! Bli med og lag vimpler til den store bursdagsfesten
Vi teller ned til 900-årsjubileet i 2025! I år fyller byen vår 898 år, og dette kommer vi til å feire med små pop-up bursdager på ulike steder i Stavanger gjennom året.
Side 1 av 5
Eldre artikler