1. Stavanger2025
  2. Nyheter
Nyheter
Vi har hatt bursdagsfeiring!
Det er ennå en stund til 2025 og den store jubileumsfeiringen, men vi har tjuvstartet festen med en aldri så liten bursdagsfeiring. I anledning Forskningsdagene 2022 var vi til stede på Matløypa på Ullandhaug, hvor vi markerte at Stavanger fyller 897 år i år.
Storslått lysfestival kan åpne jubileumsåret 2025
En spektakulær lysfestival med lysbaserte skulpturer, installasjoner og lysprosjektering kan markere inngangen til jubileumsåret 2025. Forslaget skal behandles i utvalget for kultur, idrett og samfunnsdialog neste uke.
Åtte jubileumsprosjekter fikk støtte
Jubileumsmarsj, kortfilm, kunst fra byarkivet og Morten Abels scenekunst om Stavangers fremtid er noe av det som fikk støtte fra kulturpolitikerne denne uken.
Urpremiere: Essensen av Stavanger
I anledning Stavangers 900-års jubileum i 2025 har Stavanger Symfoniorkester (SSO) bestilt seks orkesterverk fra komponister som enten er fra, eller basert i, Norge. Den første urfremføringen, verket Byen og menneskene av Ståle Kleiberg, finner sted førstkommende torsdag og fredag i Stavanger konserthus.
900 dager til Stavanger feirer 900 år
Nedtellingen har startet! Nå er det bare 900 dager igjen til byen og domkirken vår er 900 år. Det skal vi markere med en storstilt feiring i 2025, men allerede nå har oppvarmingen startet.
Museum Stavanger med tre nye utstillinger til 900-årsjubileet
Museum Stavanger får kr 4 400 000 til å utvikle tre nye utstillinger som en del av 900-årsjubileet.
Kielland på ny
To av stavangerforfatteren Alexander Kiellands viktigste romaner kommer ut på lydbok i en lett modernisert språkdrakt. Utgivelsene er en del av Kielland-jubileet i 2024, som trapper opp til Stavangers 900-årsjubileum i 2025.
Dette er Stavangeroratoriet
- Stavangeroratoriet er et ambisiøst prosjekt av høy kunstnerisk kvalitet, som involverer sentrale kulturinstitusjoner og et mangfold av byens kulturliv, sier kommunedirektøren i sin vurdering av Stavangeroratoriet.
Bli med på Gladmat i Pedersgata
Vi har begynt nedtellingen til Stavanger sitt 900-årsjubileum i 2025, og Gladmat i Pedersgata blir et av høydepunktene.Nå kan du få en forsmak på feiringen med unike restauranter, råvarer og mattrender i Pedersgata under Gladmat-festivalen.
Fortid og framtid møtes på Ullandhaug
Hva var det her før domkirken ble bygget og fortellingen om byen Stavanger begynte? Rikssamlingsjubileet markerer 1150 år siden slaget i Hafrsfjord – en slags prolog til Stavanger sin 900-årige byhistorie.
Side 1 av 3
Eldre artikler