1. Stavanger2025
  2. Nyheter
Nyheter
Festival: 50 år med samfunnsfag i Stavanger
Vi skal feire 900 år - hvor kommer vi fra og hvor er vi på vei hen? I år er institutt for medie- og samfunnsfag 50 år og feirer med tredagers festival - og et program som ser både tilbake på historien og inn i framtiden. Opplev en rekke flotte arrangementer på Sølvberget, Folken og Norsk Oljemuseum.
Gullvåg-utstilling
St. Petri stiller nå ut «Den bibelske syklus» av Håkon Gullvåg med malerier som skildrer scener fra Bibelen.
De første ni jubileumsprosjektene er klare
Den første bolken av det rikholdige programmet til 900-årsjubileet Stavanger2025 er klar. En rekke jubileumsprosjekter innstilles til tilskudd for å kunne realiseres.
Prosjektrådgiver ansatt
Prosjektorganisasjonen til Stavanger 2025 vokser! Den 1. juni tiltrer Stine Honoré som prosjektrådgiver for Stavanger 2025, og skal bistå Lena Antonius i organiseringen av 900-årsjubileet.
Slik blir interiøret i domkirken
Hovedalter og alterring, bedre forhold for de av oss som ikke kan gå i trapper og nye stoler for menighet og besøkende blir blant fornyelsene i domkirkens interiør. Helheten og historien er ivaretatt og gjenkjennelig.
Vil du jobbe med Stavanger 2025?
Vi styrker nå laget med en nyopprettet stilling som prosjektrådgiver. Søknadsfrist: 12. desember.
Nabolagsmøte om Pedersgata
Pedersgata er en av tre jubileumssatsinger, og vi inviterte til nabolagsmøte for å si litt om planene så langt og få innspill vi kan ta med videre.
Tretoppsti rundt Ullandhaugtårnet
En tretoppsti som kobler friområdet til Ullandhaugtårnet, er foreslått som en av tre hovedsatsinger i 900-årsjubileet Stavanger 2025. Politikerne skal nå ta stilling til om det skal gjennomføres en mulighetsstudie, for å se om tretoppstien lar seg gjennomføre.
Seks nye prosjekter får støtte
Stavanger kommune lyste tidligere i år ut utviklingsmidler for initiativ knyttet til Stavanger 2025, byen og domkirkens 900-årsjubileum. Midlene skal brukes til utvikling av ideer til jubileet. Nå har seks prosjekter fått støtte.
Jubileumsprosjektene tar form
Akvarium ved Oljemuseet? Borgerteater på Arneageren? Benker i Stavanger sentrum som forteller deg de skjulte historiene om byen? Spel og middelaldermat? De ni prosjektene som fikk tildelt utviklingstilskudd tidligere i år har nå levert fyldige rapporter.
Side 1 av 2
Eldre artikler