1. Stavanger2025
  2. Nyheter
  3. Klin kokos parykkmakere og prostituerte i Søragadå

Klin kokos parykkmakere og prostituerte i Søragadå

Stavangeroratoriet er en kunstnerisk storsatsning med tekstforfatter Tore Renberg, komponist Anders Brunvær Hauge og prosjektleder Gaute Aadnesen.
Publisert : 03.05.2024

Stavangeroratoriet på Blåveis.
Stavangeroratoriet får med seg musikere fra byens mangfoldige kulturliv. Her en liten førpremie på Blåveis. På scenen: Alexander Flotve, Tore Renberg, Renate Engevold og Anders Brunvær Hauge.

Det er et omfattende og ambisiøst verk: Om byen, for byen og av byen. Stavangeroratoriet feirer våre 900 år gjennom fortellinger fra vår fortid, fiksjonelle som faktabaserte. Med bred involvering fra byens mangfoldige musikkmiljøer, vil Stavangeroratoriet beskrive både små og store hendelser og skjebner.

Stavangeroratoriet ved forfatter Tore Renberg, komponist Anders Brunvær Hauge og prosjektleder Gaute Aadnesen.
Stavangeroratoriet ved forfatter Tore Renberg, prosjektleder Gaute Aadnesen og komponist Anders Brunvær Hauge.

Startskuddet for denne innovative forestillingen, som blander sjangre over en lav sko, er høsten 2025, og her vil publikum møte ensomme gjenlevninger under Svartedauden, fundamentalister i reformasjonstiden, klin kokos parykkmakere og prostituerte i Søragadå, og vi vil få se hvordan disse - og mange flere - har vært med på å forme Stavanger slik vi kjenner byen vår i dag. Her vil vi garantert få både overraskelser og gjenkjennelige øyeblikk.

Stavangeroratoriet med Petra Renberg.
Forsmak på Stavangeroratoriet, her med Petra Renberg.

Historiene i Stavangeroratoriet, starter i høymiddelalderen, den gang et storstilt byggeprosjekt ble lagt til Stavanger og oppgangstidene kom: Byggingen av domkirken tok til. Oratoriet ender i 1909, da menneskene i Stavanger endelig fikk se det elektriske lyset, og håpet at fremtiden ville bli akkurat slik, opplyst, moderne og vidunderlig.

Tekst: Stavangeroratoriet

Stavangeroratoriet settes opp i Zetlitz-salen i Stavanger Konserthus i oktober 2025.

ROS Eiendom er samarbeidspartner med Stavanger 2025 og Stavangeroratoriet. Musikkteaterstykket iscenesetter hendelser fra vår felles fortid, fra byggingen av domkirken i 1125 til i dag.

Les mer: Dette er Stavangeroratoriet

 

 

 

Kontaktinformasjon

Prosjektleder Stavanger 2025, Lena Antonius

Lena Antonius

prosjektleder Stavanger 2025

Mobil:
948 36 022
Telefon:
51 50 74 08
E-post:
lena.antonius@stavanger.kommune.no