1. Stavanger2025
  2. Nyheter
  3. Kom til Bjergstedfest!
Plakat Bjergstedfest 25. mai 2024

Velkommen til Bjergstedfest!

Bjergstedfest lørdag 25. mai 2024 er opptakten til den store fire dagers byfesten hvor Stavanger 2025 feirer 900-års jubileum.
Publisert : 13.05.2024

Lørdag 25. mai blir det storslått en feiring av kulturparken Bjergsted, hvor vi inviterer publikum inn i alle våre hus, spiller musikk både inne og ute, viser danseforestillinger, teater, visuell kunst, musikk fra livets begynnelse, piknik i parken, overraskelser og mye annen moro.

Se hele programmet her. 

Festen starter med fanfare med et stort sammensatt orkester i amfiet utenfor Stavanger konserthus, og deretter vil ordføreren i Stavanger åpne festen med tale og snorklipping.

Under dagen kan en oppleve både profesjonelle og amatører på scenene: Heltidsmusikere, amatører, professorer, lærere, studenter, elever på videregående og kulturskole og barneskole, og aktivitet hvor en selv kan delta. I tillegg kommer selveste Hans Majestet Kongens garde kommer på besøk og deltar i åpning av festen, drilloppvisning og festkonsert i Fartein Valen.

Arrangementet er familievennlig, passer alle aldre og alle aktiviteter og forestillinger er gratis. Bjergstedfest er institusjonene i Bjergsted sin gave til byen: Universitet i Stavanger – fakultet for utøvende kunstfag, Stavanger katedralskole Bjergsted, Stavanger kulturskole, Stavanger konserthus, Stavanger Symfoniorkester og Rogaland musikkråd.

Bjergstedfest 2024 er opptakten til den store fire dagers byfesten hvor Stavanger 2025 feirer 900-års jubileum. 24 – 27. april 2025 fylles gatene og byrom med musikk, dans og opplevelser, som publikum får en forsmak av i Bjergstedparken lørdag 25. mai i 2024.