1. Stavanger2025
  2. Nyheter
  3. Bli med på Gladmat-løyper i Pedersgata!
Pedersgata 2025

Bli med på Gladmat-løyper i Pedersgata

Opplev byens kjekkeste og kuleste foodies – Mari Hult og Olav Larsen! Årets Gladmatløyper blir deres beste mattips langs byens unike matgate – Pedersgata.
Publisert : 28.05.2024

I samarbeid med Stavanger 2025 inviterer Gladmat til matløyper i Pedersgata, gata med Michelinstjerne-restauranter i godt naboskap med spennende gatemat.

Pedersgata er en av tre hovedsatsinger i jubileet, sammen med Domkirken og Ullandhaug. Pedersgata 2025 skal løfte fram matopplevelser, kunst og historiefortelling i Pedersgata, og forsterke opplevelsen av gaten som koblingen mellom sentrum og Stavanger øst.

Bli med foodies i Pedersgata

Mari Hult og Olav Larsen er perfekte guider gjennom restaurantopplevelser som ligger på rekke og rad. Velkommen til en kjekk, morsom, lærerik og ikke minst smakfull tur!

Mari Hult, foto Tord Paulsen
Mari Hult er guide i på årets Gladmat-løyper i Pedersgata. Foto: Tord Paulsen.

Mari Hult er en vegansk matformidler fra Stavanger. I 14 år har hun drevet som matinfluenser, hun har gitt ut tre besteselgende kokebøker og holder matkurs over hele landet. 

Under Gladmat har hun satt sammen en løype med hennes favorittsteder i Pedersgata. Noen kan du kanskje klare å gjette deg til, men her blir det også overraskelser. Bli med og opplev hvor bra retter fra planteriket smaker i matbyen Stavanger!

Olav Larsen, foto: Tord Paulsen
Musiker Olav Larsen er guide på årets Gladmat-løype i Pedersgata.

Olav Larsen er gründer på dagtid, musiker på kveldstid og matelsker hele døgnet. Det er få som er like lidenskapelig opptatt av gode matopplevelser. 

Han gleder seg til å guide sultne foodies rundt i Pedersgata, for der finnes noen av de beste restaurantene i Matbyen Stavanger. Gled dere til gode Gladmatretter med Olav i front, og er vi riktig heldige, får vi en av Olavs vakre sanger med på turen.

Opplegget for turen

Det legges opp til at to turer hver dag og med fem restaurantbesøk på veien. Mari har sin favorittløype og Olav har sin. Gladmatløypa varer i omtrent 2,5 timer, og koster 800,- pr person. Det er plass til 20 personer på hver tur. Prisen inkluderer fem Gladmatretter, drikke kjøpes i tillegg.

Tidspunkt for turen
Onsdag kl. 15 og 18
Torsdag kl. 15 og 18
Fredag kl. 14 og 17
Lørdag kl. 14 og 17

Praktisk info
Eventuelle matallergier må sendes til post@gladmat.no etter at billetten er bestilt. Oppgi hvilken dag og klokkeslett du har bestilt.

Billettsalg
Lenke til billettsalg finner du på programsiden.