1. Stavanger2025
  2. Kalender
  3. Bjergstedfest
Plakat Bjergstedfest 25. mai 2024

Bjergstedfest

25. mai 2024 - 11.00
Kulturparken Bjergsted
Se programmet for Bjergstedfest
Bjergstedfest er opptakten til den store fire dagers byfesten hvor Stavanger 2025 feirer 900-års jubileum. 24 – 27. april 2025 fylles gatene og byrom med musikk, dans og opplevelser, som publikum får en forsmak av i Bjergstedparken lørdag 25. mai i 2024.
Publisert : 13.05.2024

Lørdag 25. mai blir det storslått en feiring av kulturparken Bjergsted, hvor vi inviterer publikum inn i alle våre hus, spiller musikk både inne og ute, viser danseforestillinger, teater, visuell kunst, musikk fra livets begynnelse, piknik i parken, overraskelser og mye annen moro.

Festen starter med fanfare med et stort sammensatt orkester i amfiet utenfor Stavanger konserthus, og deretter vil ordføreren i Stavanger åpne festen med tale og snorklipping.

Under dagen kan en oppleve både profesjonelle og amatører på scenene: Heltidsmusikere, amatører, professorer, lærere, studenter, elever på videregående og kulturskole og barneskole, og aktivitet hvor en selv kan delta. I tillegg kommer selveste Hans Majestet Kongens garde kommer på besøk og deltar i åpning av festen, drilloppvisning og festkonsert i Fartein Valen.

Arrangementet er familievennlig, passer alle aldre og alle aktiviteter og forestillinger er gratis. Bjergstedfest er institusjonene i Bjergsted sin gave til byen: Universitet i Stavanger – fakultet for utøvende kunstfag, Stavanger katedralskole Bjergsted, Stavanger kulturskole, Stavanger konserthus, Stavanger Symfoniorkester og Rogaland musikkråd.