1. Stavanger2025
  2. Nyheter
  3. Dette er prosjektene som får jubileumsstøtte i 2023!
Bilde fra Vassøyfestivalen 2023

Dette er prosjektene som får jubileumsstøtte i 2023!

I juni ble en ny runde med jubileumstilskudd lyst ut. Nå er det klart hvem som får støtte til å videreutvikle prosjektet sitt. I 2025 får du kanskje oppleve alt fra øyhoppfestival og landskappleik til en utstilling av et litt annerledes Stavanger!
Publisert : 24.10.2023

Hvert år frem til jubileet lyser Stavanger 2025 ut midler til de som har en god idé til et jubileumsprosjekt, og som trenger støtte til å videreutvikle dette. Midlene deles ut til enkeltkunstnere, lag og organisasjoner eller institusjoner som skaper noe som flest mulig innbyggere i Stavanger kan ha glede av.  

Det kom inn i alt 20 søknader til ordningen, og det var mange gode søknader med spennende prosjekter som planlegges. Vi gleder oss til å følge disse prosjektene fram mot jubileumsåret: 

52 helgeturer

Stavanger turistforening planlegger 52 nye helgeturer i stavangerregionen. Turglade innbyggere inviteres til å stemme fram sin favorittur, og hver søndag i 2025 vil en ny tur lanseres.

Øyhopp

Øyhopp tar utgangspunkt i Vassøy-festivalen som ble gjennomført for første gang i 2023. Dette arrangementet vil imidlertid by på mye mer enn bare musikk: det vil være en feiring av kunst, kultur og mangfold på alle de vakre byøyene uten fastlandsforbindelse. SWA Productions, som er ansvarlig for festivalen, anser byøyene som perfekte steder for å hedre Stavangers enestående historie, naturlige skjønnhet, kunstneriske arv og unike karaktertrekk.

Stavanger folkemusikkstevne

Du har kanskje besøkt loftet på Tou og hørt på konsertserien Gorrlaus? Arrangøren planlegger en folkemusikk-kappleik til 2025, som tar i bruk sentrale scener i Stavanger, og med flere aktiviteter for både voksne og unge. Det blir musikk i byen, som vil by på spennende opplevelser for kommunens befolkning. Kappleiken peker også tilbake til forrige gang det ble avholdt landskappleik i Stavanger – som en del av 800-årsjubileet i 1925.   

Ekko

Samtidsdanskompaniet Moco har satt opp Ekko før, en utendørs danseoppsetning som spilles ved stavangerregionens store landemerke – Ullandhaugtårnet. Til 2025 skal Moco videreutvikle forestillingen, se på lyd og lyssetting og involvere flere utøvere – blant dem Kulturskolens ungdomskompani, TaDa.

SAMSON

Billedkunstner Anna Ihle skal utvikle en skulpturserie som baserer seg på Samson-utskjæringen i Domkirken. Dette vil hun gjøre gjennom å invitere byens befolkning til en serie med lesegrupper i lokalhistoriske tekster, og bibeltekster.

Et annerledes Stavanger – 200 år mellom Stavanger, Norge og Stavanger, USA

Lars Idar Waage får støtte til å videreutvikle en vandreutstilling med fotografier fra et litt annerledes Stavanger – i USA. Utstillingen formidler en underbelyst del av det norske Amerika, blir et innslag i utvandrermarkeringen i 2025.

Nye prosjekter inn i jubileumsprogrammet 

I tillegg til prosjektene som nå får støtte til utvikling og videreutvikling, er det noen prosjekter som tas inn i det offisielle jubileumsprogrammet. 

Hits Only Publishing får støtte til opptak og dokumentasjon av musikken til scenekunstoppsetningen Spør skogen. Den lokale teaterregissøren Bård Bjørknes sitt prosjekt STIM får støtte til å formidle Stavangers maritime historie til barn og unge når de får være med på å lage små sild som skal danne en stim gjennom byens gater.  

Stavanger kunstmuseum samarbeider med den internasjonalt anerkjente amerikansk-iranske Michael Rakowitz om en spennende utstilling. Prosjektet tematiserer kulturarvens betydning og kunstens rolle i samfunnet, ved at Rakowitz gjenskaper tapte, kulturhistoriske verk. I tillegg er den store scenekunstproduksjonen Pasjon 2025 med i jubileumsprogrammet, Pasjon skal spilles i Domkirken i påsken, og involverer bredt blant amatørutøvere og profesjonelle kunstnere. 

Jubileumsfeiringen tar form med mange spennende kunstneriske uttrykk, og du er invitert til både å skape og å oppleve! 

Følg med på hva som skjer videre ved å melde deg på nyhetsbrevet her.

Kontaktinformasjon

I juni ble en ny runde med jubileumstilskudd lyst ut. Nå er det klart hvem som får støtte til å videreutvikle prosjektet sitt. I 2025 får du kanskje oppleve alt fra øyhoppfestival og landskappleik til en utstilling av et litt annerledes Stavanger!

Rådgiver for Stavanger 2025 og kultur, Stian

Stian Kristensen

rådgiver kultur og Stavanger 2025.

Litteratur, scenekunst, film

Telefon:
458 59 286
E-post:
stian.kristensen@stavanger.kommune.no