1. Stavanger2025
  2. Nyheter
  3. Dette er prosjektene som får jubileumsstøtte i 2023!
Bilde fra Vassøyfestivalen 2023

Dette er prosjektene som får jubileumsstøtte i 2023!

I juni ble en ny runde med jubileumstilskudd lyst ut. Nå er det klart hvem som får støtte til å videreutvikle prosjektet sitt. I 2025 får du kanskje oppleve alt fra øyhoppfestival og landskappleik til en utstilling av et litt annerledes Stavanger!
Publisert : 24.10.2023

Hvert år frem til jubileet lyser Stavanger 2025 ut midler til de som har en god idé til et jubileumsprosjekt, og som trenger støtte til å videreutvikle dette. Midlene deles ut til enkeltkunstnere, lag og organisasjoner eller institusjoner som skaper noe som flest mulig innbyggere i Stavanger kan ha glede av.  

Det kom inn i alt 20 søknader til ordningen, og det var mange gode søknader med spennende prosjekter som planlegges. Vi gleder oss til å følge disse prosjektene fram mot jubileumsåret: 

52 helgeturer

Stavanger turistforening planlegger 52 nye helgeturer i stavangerregionen. Turglade innbyggere inviteres til å stemme fram sin favorittur, og hver søndag i 2025 vil en ny tur lanseres.

Øyhopp

Øyhopp tar utgangspunkt i Vassøy-festivalen som ble gjennomført for første gang i 2023. Dette arrangementet vil imidlertid by på mye mer enn bare musikk: det vil være en feiring av kunst, kultur og mangfold på alle de vakre byøyene uten fastlandsforbindelse. SWA Productions, som er ansvarlig for festivalen, anser byøyene som perfekte steder for å hedre Stavangers enestående historie, naturlige skjønnhet, kunstneriske arv og unike karaktertrekk.

Stavanger folkemusikkstevne

Du har kanskje besøkt loftet på Tou og hørt på konsertserien Gorrlaus? Arrangøren planlegger en folkemusikk-kappleik til 2025, som tar i bruk sentrale scener i Stavanger, og med flere aktiviteter for både voksne og unge. Det blir musikk i byen, som vil by på spennende opplevelser for kommunens befolkning. Kappleiken peker også tilbake til forrige gang det ble avholdt landskappleik i Stavanger – som en del av 800-årsjubileet i 1925.   

Ekko

Samtidsdanskompaniet Moco har satt opp Ekko før, en utendørs danseoppsetning som spilles ved stavangerregionens store landemerke – Ullandhaugtårnet. Til 2025 skal Moco videreutvikle forestillingen, se på lyd og lyssetting og involvere flere utøvere – blant dem Kulturskolens ungdomskompani, TaDa.

SAMSON

Billedkunstner Anna Ihle skal utvikle en skulpturserie som baserer seg på Samson-utskjæringen i Domkirken. Dette vil hun gjøre gjennom å invitere byens befolkning til en serie med lesegrupper i lokalhistoriske tekster, og bibeltekster.

Et annerledes Stavanger – 200 år mellom Stavanger, Norge og Stavanger, USA

Lars Idar Waage får støtte til å videreutvikle en vandreutstilling med fotografier fra et litt annerledes Stavanger – i USA. Utstillingen formidler en underbelyst del av det norske Amerika, blir et innslag i utvandrermarkeringen i 2025.

Nye prosjekter inn i jubileumsprogrammet 

I tillegg til prosjektene som nå får støtte til utvikling og videreutvikling, er det noen prosjekter som tas inn i det offisielle jubileumsprogrammet. 

Hits Only Publishing får støtte til opptak og dokumentasjon av musikken til scenekunstoppsetningen Spør skogen. Den lokale teaterregissøren Bård Bjørknes sitt prosjekt STIM får støtte til å formidle Stavangers maritime historie til barn og unge når de får være med på å lage små sild som skal danne en stim gjennom byens gater.  

Stavanger kunstmuseum samarbeider med den internasjonalt anerkjente amerikansk-iranske Michael Rakowitz om en spennende utstilling. Prosjektet tematiserer kulturarvens betydning og kunstens rolle i samfunnet, ved at Rakowitz gjenskaper tapte, kulturhistoriske verk. I tillegg er den store scenekunstproduksjonen Pasjon 2025 med i jubileumsprogrammet, Pasjon skal spilles i Domkirken i påsken, og involverer bredt blant amatørutøvere og profesjonelle kunstnere. 

Jubileumsfeiringen tar form med mange spennende kunstneriske uttrykk, og du er invitert til både å skape og å oppleve! 

Følg med på hva som skjer videre ved å melde deg på nyhetsbrevet her.

Kontaktinformasjon

I juni ble en ny runde med jubileumstilskudd lyst ut. Nå er det klart hvem som får støtte til å videreutvikle prosjektet sitt. I 2025 får du kanskje oppleve alt fra øyhoppfestival og landskappleik til en utstilling av et litt annerledes Stavanger!

Stian Kristensen

rådgiver kultur og Stavanger 2025.

Litteratur, scenekunst, film

Telefon:
458 59 286
E-post:
stian.kristensen@stavanger.kommune.no