1. Stavanger2025
  2. Nyheter
  3. Rational Music For An Irrational World
Kaada - Jan Erik Kaada

Rational Music For An Irrational World

Kammermusikkfestivalen presenterer storslått bestillingsverk av John Erik Kaada til Stavangers 900 års jubileum.
Publisert : 19.01.2024

– John Erik Kaada, eller Kaada, er en av våre virkelig store artister, som har gjort seg bemerket internasjonalt. Dette blir en unik og fantastisk opplevelse, sier Lena Antonius, prosjektleder i Stavanger 2025, fornøyd.

Ved siden av en mangesidig artistkarriere, programmering av musikkprogramvare, komponering av filmmusikk og turneer med syrejazztrioen Cloroform, har John Erik Kaada lenge ruget på ideen om å komponere et verk med pianoet i sentrum.

I samarbeid med Stavanger Kammermusikkfestival skal ideen realiseres. I anledning Stavangers 900-årsjubileum vil John Erik Kaada presentere verket "Rational Music For An Irrational World". Fremført av ham selv, og med superpianisten Christian Ihle Hadland.

– Christian og jeg har forent kreftene, og er i gang med å utforme noe jeg håper kan bli et helt spesielt innslag til festivalen og byens jubileum i 2025, sier John Erik Kaada.

 Pianisten Christian Ihle Hadland spillende på pianoet.

– Jeg er stolt over å presentere dette geniale prosjektet som vårt bidrag til byjubileet! Her kombinerer vi fortid, nåtid, fremtid, elektronika og akustisk samt to geniale musikere fra Stavanger, sier kammerfestivalsjef Katrine Lilleland.  

Under jubileumsfestivalen i august 2025 vil urfremføringen av Kaadas verk finne sted i Stavanger Domkirke.

 

 

Kontaktinformasjon

Prosjektleder Stavanger 2025, Lena Antonius

Lena Antonius

prosjektleder Stavanger 2025

Mobil:
948 36 022
Telefon:
51 50 74 08
E-post:
lena.antonius@stavanger.kommune.no