1. Stavanger2025
  2. Nyheter
  3. Smedvig blir med som jubileumspartner
Marit Salte, Odd Torland og Cecilie W. Melby fra Smedvig-konsernet flankert av prosjektleder Lena Antonius, ordfører Sissel Knutsen Hegdal, direktør Herbjørn Tjeltveit og kultursjef Kristina Ehrenberg Rasmussen.

Smedvig blir med som jubileumspartner

Smedvig blir med som jubileumspartner når Stavanger skal feire 900 år. Selskapet går inn med et bidrag på 5 000 000 kroner til jubileumsfeiringen.
Publisert : 27.10.2023

– Dette er et fantastisk bidrag til 900-årsfeiringen, som bidrar til å realisere ambisjonene for jubileet. Når det offentlige og næringslivet jobber sammen på denne måten, kan vi spille hverandre gode, sier ordfører Sissel Knutsen Hegdal.

Bidraget fra Smedvig er knyttet spesielt til aktiviteter på Ullandhaug og Pedersgata, som er to av tre hovedsatsinger i Stavanger 2025. For Smedvig er det avgjørende å bidra til en jubileumsfeiring som ser framover mot hva Stavanger skal være i framtiden.

– Smedvig vil involvere hele konsernet for å bidra til at jubileet setter varige spor i Stavanger, for regionen og innbyggerne. Vi ønsker også å bidra til å sette Stavanger på kartet som en attraktiv næringsregion og kulturby, sier administrerende direktør i Smedvig Odd Torland.

Administrerende direktør i Smedvig, Odd Torland og Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegland .
Administrerende direktør i Smedvig, Odd Torland og Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegland .

Smedvig har spilt en rolle i Stavanger sin maritime historie og industrihistorie, og er nå en av aktørene som er med på å utvikle Stavanger for framtiden.

Stavanger kommune og Smedvig vil blant annet jobbe sammen om et kunstprosjekt i aksen fra Nytorget til Mølleneset, et lysverk til lysfestivalen GLØD som skal åpne jubileumsåret januar 2025, og en innovasjonsfestival på Ullandhaug.

Smedvig vil gjennom datterselskapet North Star, finansiere aktiviteter som involverer grupper som av ulike årsaker kan falle utenfor noen av de andre arrangementene i jubileumsprogrammet. North Star er et ideelt selskap som støtter prosjekter og organisasjoner som aktivt bidrar til å bedre situasjonen for barn og unge som sliter med utfordringer i livet.

– Denne feiringen tilhører alle oss innbyggere i Stavanger, og vi skal alle få ta del i opplevelser og kjenne på stolthet og tilhørighet, uansett bakgrunn og livssituasjon, sier prosjektleder Lena Antonius.
– Her ser vi fram til å ha North Star med på laget.

Om Smedvig:

Smedvig er et familieeid konsern som i over 100 år har investert aktivt i forretningsmuligheter som skaper varig verdi. Smedvig investerer i globale finansmarkeder, samt tilfører kapital og kompetanse i prosjekter og selskaper vi tror på med basis i entreprenørskap, tillit og evnen til å tenke langsiktig. Det er viktig for oss å være engasjert og bidra i lokalmiljøet og vi er stolte av vårt eiendomsselskap Smedvig Eiendom, som investerer i områdeutvikling og som er bransjeledende innenfor innovasjon, teknologi og bærekraft.

Kontaktinformasjon

Prosjektleder Stavanger 2025, Lena Antonius

Lena Antonius

prosjektleder Stavanger 2025

Mobil:
948 36 022
Telefon:
51 50 74 08
E-post:
lena.antonius@stavanger.kommune.no
Bilde av ordfører Sissel Knutsen Hegdal

Sissel Knutsen Hegdal

Ordfører i Stavanger. 

Se kontaktinformasjon for ordføreren

E-post:
sissel.k.hegdal@​stavanger.kommune.no