1. Stavanger2025
  2. Nyheter
  3. Stavanger 2025 + Viking = Kraft & kjærlighet!
Stavanger 2025 og Viking FK samarbeider i forbindelse med Stavanger 900-årsjubileum

Stavanger 2025 + Viking = Kraft & kjærlighet!

I 2025 er Stavanger 900 år, og nedtellingen er i gang! På selveste fotballens nasjonaldag lanserer 900-årsjubileet Stavanger 2025 at de inngår samarbeid med Viking FK. Sammen skal de skape engasjement og stolthet over byen og regionen vår, med sportsbegivenheter og publikumsarrangement for store og små.
Publisert : 16.05.2023

– Det er med stor glede jeg kan fortelle at Stavanger 2025 har Viking fotballklubb med på laget! sier prosjektleder Lena Antonius til 900-årsjubileets nettsider. Også Viking er godt fornøyde med å ha etablert et formelt samarbeid om et felles mål. 

– Viking Fotball er stolt over å være en viktig del av Stavangers historie, og vi gleder oss til å feire 900-årsjubileet til verdens fineste by! sier Børge Moi Nilsen, salgssjef i Viking. 

– Vi skal finne på masse gøy og ser utrolig frem til jubileumsåret i 2025! 

Prosjektrådgiver Stine Honore, Vikings Eirik Bjørnø, ordfører Kari Nessa Nordtun og prosjektleder for Stavanger 2025 Lena Antonius.
Prosjektrådgiver Stine Honore, Vikings Eirik Bjørnø, ordfører Kari Nessa Nordtun og prosjektleder for Stavanger 2025 Lena Antonius.

 
Markeres på 16. mai-kampen i Jåttåvågen 
– Vi gleder oss til å spille på lag! Vi skal feire og sammen skal vi lage opplevelser for store og små, sier Lena Antonius i forkant av 16. mai-kampen i Jåttåvågen. 

Samarbeidet markeres på indre bane før kveldens batalje mellom Viking og Odd på SR-Bank Arena, hvor også ordfører Kari Nessa Nordtun deltar med en appell til de over 16 000 mørkeblå hjertene på et fullsatt stadion. 

Viking og Stavanger 2025 skal samarbeide om å bygge engasjement og stolthet rundt jubileet. Samtidig skal samarbeidet også løfte fram Viking sitt 125-årsjubileum i 2024. 
 
Begeistring og tilhørighet til Stavangerregionen 
– Viking er Stavangers stolthet, og en viktig del av byens historie, sier jubileumssjef Lena Antonius. Hun forteller at jubileet vil bruke samarbeidet med Viking til å fortelle mer om den rike historien til byen og regionen vår, og påpeker at Viking alltid har måttet tilpasse seg de kontinuerlige forandringene i samfunnet, samtidig som de likevel har klart å beholde den sterke fellesskapsfølelsen rundt klubben. 

– Samarbeidet gir oss anledning til å dra lærdom av hverandre, og spille på lag mot et felles mål: Å skape felles opplevelser som styrker tilhørigheten i stavangerregionen! 
 
Kort om Stavanger 2025 
900-årsjubileet er Stavanger by, domkirken og bispedømmets bursdager, og skal blant annet markeres i form av kultur- og idrettsarrangement for store og små, festivaler og folkefester, utstillinger, historiefortelling og mye, mye mer. Som idrettspartner skal Viking bidra til å bygge eierskap og forventninger til jubileet. 
 
Les mer om Stavanger 2025 på Stavanger2025, og om Viking på Viking (vikingfotball.no). 

Kontaktinformasjon

Prosjektleder Stavanger 2025, Lena Antonius

Lena Antonius

prosjektleder Stavanger 2025

Mobil:
948 36 022
Telefon:
51 50 74 08
E-post:
lena.antonius@stavanger.kommune.no