1. Stavanger2025
  2. Nyheter
  3. Utlysning: Kunstnerisk utforskning i Stavanger byarkiv
Stavanger byarkiv.

Utlysning: Kunstnerisk utforskning i Stavanger byarkiv

Rogaland kunstsenter og Stavanger byarkiv inviterer kunstnere til residensopphold i Stavanger, og kunstnerisk utforskning i byarkivet. Prosjektet skal lede frem mot en utstilling i jubileumsåret 2025!
Publisert : 18.01.2023
Av : Stian Kristensen

Er du samtidskunstner med særlig interesse for historie, historiefortelling og kanskje til og med problematisering? Eller har du hatt et ønske om å gjøre dypdykk i historiske arkiver, for å finne historier som er glemt eller oversett? Enda bedre: kunne du tenke deg å lage kunst som problematiserer stavangerhistorie, eller kanskje bruker arkivmaterialer til å tenke annerledes - om nåtiden, eller kanskje fremtiden?

Rogaland kunstsenter og Stavanger byarkivs prosjekt er et av tiltakene som fikk tilskudd fra Stavanger 2025 i fjor høst. Jubileumsprosjektet er et der to samtidskunstnere fra hele Skandinavia kan søke om deltakelse! Kunstnerne som deltar vil få mulighet til å gjøre kunstnerisk utforskning i byarkivet, med veiledning i bruk av arkivets ressurser. Residensoppholdet vil finne sted i Frida Hansens hus.

Utforskningen skal resultere i kunstverk som tar for seg Stavanger identitet og historie. Verkene skal stilles ut i kunstsenterets lokaler på Nytorget i 2025. Det vil også være mulig å få til en satellittutstilling i Arkivenes hus i løpet av jubileumsåret.

For mer informasjon om utlysningen, se Rogaland kunstsenter sine nettsider: Open Call – Kunstnerisk utforskning i Stavanger byarkiv - Rogaland Kunstsenter

Kontaktinformasjon

Stian Kristensen

Rådgiver kultur og Stavanger 2025.

Litteratur, scenekunst, film

Telefon:
458 59 286
E-post:
stian.kristensen@stavanger.kommune.no