Verdens miljødag

5. juni markeres Verdens miljødag – en god dag til å løfte frem de som gjør en ekstra god innsats for klimaet og miljøet.
Publisert : 05.06.2023
Av : Eirik Skagen, kommunikasjonsavdelingen

FN har markert Verdens miljødag siden 1972 og i år handler dagen om å finne en løsning på forsøpling av plast.

– Verdens miljødag blir markert over hele verden. Dagen er viktig for å markere og inspirere til å finne løsninger for å beskytte miljøet vårt, sier miljøvernsjef Jane Nilsen Aalhus i Stavanger kommune.

– Vi oppfordrer alle til å markere dagen og gjøre noe godt for miljøet i dag, fortsetter Nilsen Aalhus.

Klima- og miljøprisen 2023

Stavanger kommune har de siste årene delt ut en klima- og miljøpris til personer, organisasjoner eller bedrifter som har gjort en ekstra god og grønn innsats i Stavanger. I fjor gikk prisen og 50 000 kroner til organisasjonen Clean Shores, for deres arbeid og rydding av kysten og strendene våre.

Hogne Kile og Clean Shores plukker flere tonn med søppel hvert år.  Hogne kile plukker søppel en kald og våt høstdag. Foto: Clean Shores
Hogne Kile og Clean Shores plukker flere tonn med søppel hvert år. Foto: Clean Shore

– Nå har du muligheten til å nominere din kandidat til årets pris. Det er en fin anledning til å takke og hedre de som gjør en forskjell for klimaet og miljøet vårt, sier Nilsen Aalhus.

– Det er for eksempel mange bedrifter i Stavanger som satser sterkt på det grønne skiftet og som har mange spennende produkter og løsninger, avslutter Nilsen Aalhus.

Her kan du nominere din kandidat. Nominasjonsfristen er 23. juni.