1. KlimaStavanger
  2. Klima- og miljøprisen
Egil Bjørnøen

Gi oss din kandidat til klima- og miljøprisen!

Stavanger kommune deler også i 2023 ut klima- og miljøprisen til den eller de som gjør en ekstra innsats, til beste for miljøet og til inspirasjon for oss andre. Nå kan du melde inn din kandidat.

Oppdatert : 06.06.2023
Kort fortalt:
  • Stavanger kommune deler hvert år ut en klima- og miljøpris på 50 000 kroner.
  • Prisen går til personer, organisasjoner eller bedrifter som bidrar til å ta vare på natur og miljø, og til reduserte klimagassutslipp.

Nå kan du nominere din kandidat! Husk å inkludere en god begrunnelse, da blir det lettere for juryen. Send inn ditt forslag her:

Hvem fortjener Stavanger kommunes klima- og miljøpris?

Hvem kan vinne prisen?

Prisen skal belønne de som har gjort en spesielt stor innsats for bevare og/eller forbedre natur og miljø i sitt nærområde. Tiltak som har en overføringsverdi, og er et resultat av godt internt eller eksternt samarbeid, blir prioritert.

Dette kan være organisasjoner, bedrifter eller personer – alle som bidrar til at vi som kommune når våre klima- og miljømål fram mot 2030.

Kommunedelsutvalgene spiller en viktig rolle, for de går gjennom nominasjonene og velger kandidatene som går videre til juryens møte i september. Varaordfører, Dagny Sunnanå Hausken, leder juryens arbeid.

Tidligere vinnere:

Clean shores, 2022

Vinneren av Stavanger kommunes klima- og miljøpris i 2022 var Clean Shores Global. Miljøorganisasjonen startet opp i 2015 og plukker flere tonn med søppel fra strender og kystområder i regionen vår hvert år.

Prisvinnere 2022
Varaordfører Dagny Sunnanå Hausken, og prisvinnerne Hogne Kile og Tone Hellevik i Clean Shores Global.
Stavanger kommune

– Vi setter veldig stor pris på denne anerkjennelsen. Og vi er veldig glad for at dere har lagt merke til alt arbeidet vi gjør, sier Hogne Kile, leder av Clean Shores.

Her kan du lese resten av intervjuet med lederen av Clean Shores, Hogne Kile.

Stavanger dykkerklubb, 2021

Stavanger dykkerklubb mottok klima- og miljøprisen for innsatsen de gjør med å rydde sjøen for søppel og spøkelsesteiner, og for samarbeidet med Havforskningsinstituttet om overvåkning av den invaderende arten havnespy (Japansk sjøpung).

L. Rødne og sønner AS, 2020

Selskapet L. Rødne og sønner var den første vinneren av prisen. Rederiet vant prisen for arbeidet med å kutte utslippene i sjøfarten.