1. Stavanger2025
  2. Nyheter
  3. Festival: 50 år med samfunnsfag i Stavanger

Festival: 50 år med samfunnsfag i Stavanger

Vi skal feire 900 år - hvor kommer vi fra og hvor er vi på vei hen? I år er institutt for medie- og samfunnsfag 50 år og feirer med tredagers festival - og et program som ser både tilbake på historien og inn i framtiden. Opplev en rekke flotte arrangementer på Sølvberget, Folken og Norsk Oljemuseum.
Publisert : 08.04.2022

Fra 26. til 28. april kan du få med deg over 30 foredrag, workshops og debatter om det som rører seg i samfunnet, alt under temaet "Fremtid, endring og håp".

Festivalen byr på en rekke arrangementer som er aktuelle for Stavangers beboere, og med dem begynner vi så smått opptrappingen mot jubileumsåret.

Gjester som Jan Egeland, Odd Karsten Tveit og Pål Jackman kommer til Sølvberget for å feire sammen med oss. I tillegg bidrar instituttets egne ansatte. Festivalprogrammet tar for seg temaer som kunstens transformerende kraft, journalistikkens og oljeindustriens framtid, Svein Tang Wa, ledelse, krimhistorier fra virkeligheten, pandemien og mye mer!

Fire arrangementer trekkes fram som særlig relevante for fortellingen om Stavanger:

«Sosiologien og byen»: Samtale med Knud Knudsen, Lennart Rosenlund og Jan Erik Karlsen, ledet av Anders Vassenden.I jubileets åpningssamtale spør vi om byen man bor i påvirker enkeltmenneskets identitet og virke, og i så tilfelle: hvordan? 

«The Future of the Oil Industry»: Marco Grasso og Claes Åbyholm. Det globale omslaget mot fornybar energi har begynt, og investeringer i alternative former for energi slår nye rekorder vært år. Hva har dette å si for oljebransjen? 

«134 år, 55 minutter og tre redaktører»: Om Alexander Kielland, Lars Oftedal og Trond Hegna, med Espen Reiss Mathiesen. Arrangementet gir et glim inn i virket til redaktørene Alexander Kielland, Lars Oftedal og Trond Hegna, og formidler alt man trenger å vite om Stavangers mediehistorie!

«Ta på meg – en film om Svein Tang Wa», med introduksjon av Hans Eirik Voktor. «Ta på meg» er et vart og stillferdig portrett av en kunstner hele Stavanger kjenner, men få kom innpå. 

Sosiologien og byen
Oversiktbilde over Stavanger by

Når: 26. til 28. april 2022.
Hvor: Sølvberget, Folken, Norsk Oljemuseum.
Pris: Gratis, med unntak av arrangementer som er del av Sølvbergets ordinære tilbud. Du kan sikre deg billetter via sølvberget.no og folken.no. Ellers er det første person til mølla.
Tema: Fremtid, endring og håp.

Hele programmet finner du på denne siden.



Kontaktinformasjon

Prosjektleder Stavanger 2025, Lena Antonius

Lena Antonius

prosjektleder Stavanger 2025

Mobil:
948 36 022
Telefon:
51 50 74 08
E-post:
lena.antonius@stavanger.kommune.no