1. Stavanger2025
  2. Nyheter
  3. Vi har hatt bursdagsfeiring!

Vi har hatt bursdagsfeiring!

Det er ennå en stund til 2025 og den store jubileumsfeiringen, men vi har tjuvstartet festen med en aldri så liten bursdagsfeiring. I anledning Forskningsdagene 2022 var vi til stede på Matløypa på Ullandhaug, hvor vi markerte at Stavanger fyller 897 år i år.
Publisert : 25.10.2022

De som kom innom standen vår, fikk høre om noe av det som skal skje i 2025, og de fikk utdelt bursdagsinvitasjon og selvfølgelig kake.  

 

Matløypa er et årlig arrangement der publikum inviteres til å smake seg gjennom Ullandhaug og Sørmarka. I år bestod menyen blant annet av lam tilberedt i kokegrop på Jernaldergården, bærekraftig mat laget av tang og tare på Måltidets hus, vafler i Ullandhaugtårnet og matplanter i botanisk hage.  

 

Hva er det beste med Ullandhaug? 

Arrangementet var også en fin anledning til å foreta en uhøytidelig publikumsundersøkelse – vi var nysgjerrige på stavangerfolk sitt forhold til Ullandhaug, hvordan de bruker området og hva de liker best. De aller fleste svarte at de pleier å jogge eller gå tur i Sørmarka. Mange oppga også at de hadde studert på UiS eller at de har sin arbeidsplass der. Besøk i Botanisk hage og på Ullandhaug økologiske gård er tydeligvis også populært, mens noen går i Sørmarka for å plukke sopp eller leke i skogen. 

 

Og hva er egentlig det aller beste med Ullandhaug? Ifølge vår undersøkelse er det helt klart turområdene og utsikten! Jernaldergården og kaféen i Ullandhaugtårnet er også populære turmål for byens innbyggere. Andre ting som ble trukket fram var kjekke akebakker, lysene på tårnet i førjulstiden og det at Ullandhaugtårnet er et synlig landemerke som man kan se fra «overalt» i distriktet vårt. 

 

Til stede på Museumsnatt

Har du lyst til å høre mer om 900-årsjubileet og planene for 2025? Fredag 28. oktober er vi til stede på Museumsnatt, besøk vår stand på Stavanger museum!

Kontaktinformasjon

Stine Honoré

Stine Honoré

prosjektrådgiver Stavanger 2025

Mobil:
906 38 492
E-post:
stine.honore@stavanger.kommune.no