1. Stavanger2025
  2. Nyheter
  3. Seks nye prosjekter får støtte
Kunsthall Stavanger. Foto: Erik Sæter Jørgensen

Seks nye prosjekter får støtte

Stavanger kommune lyste tidligere i år ut utviklingsmidler for initiativ knyttet til Stavanger 2025, byen og domkirkens 900-årsjubileum. Midlene skal brukes til utvikling av ideer til jubileet. Nå har seks prosjekter fått støtte.
Publisert : 16.11.2021

Tiltakene som får utviklingsstøtte skal enten bygge identitet, styrke Stavangers attraktivitet, eller bidra til utvikling av by eller kommunedeler. Vurderingen av søknadene har lagt vekt på i hvilken grad ideen er realiserbar på sikt, og i hvilken grad prosjektet vil legge igjen noe etter jubileumsåret. 
 
I møtet den 21. september vedtok kommunalutvalget å gi utviklingsstøtte til disse seks jubileumsprosjektene: 

Kunsthall Stavanger  
Tilbakeføring av hageanlegg anno 1925 - 100 000 kr.  

Kunsthall Stavanger får tilskudd til forprosjekt for en gjenfortolkning av hagen og den tidligere steinmuren foran Kunsthall Stavanger. Prosjektet er en del av det større rehabiliteringsprosjektet Kunsthall 2025. Daværende Stavanger kunstforening sitt bygg ble åpnet i 1925 og var del av Stavangers 800-årsjubileum. Ideen vil skape en inkluderende møteplass og være et positivt bidrag til byutvikling og Stavangers attraktivitet. Større bevissthet om og aktivisering av historiske bygg og byrom bidrar til å bygge identitet og stolthet. 

Marie Von Krogh Foto AS  
En samling bønner (fotoutstilling) - 50 000 kr.  

Marie Von Krogh Foto AS får støtte til forprosjekt for en større fotografiutstilling om bønn og bedende, som skal vises opp mot eller gjennom 2025. Med utgangspunkt i Stavanger-regionen, fotograferes bedende på tvers av religioner. De enkelte bønnene vil følge bildene på utstillingen som et lydspor. 

GHM Film AS  
Ska sei! (dokumentarfilm om Stavanger) 100 000 kr.  

Filmselskapet får støtte til videreutvikling av dokumentarfilmen Ska sei!; «en munter hyllest til byen og Stavangerfolket». Dokumentarfilmen vil i hovedsak bygges på arkivmateriale og private opptak fra publikum, og utforske tema som hermetikken, oljen, kulturlivet, 2. verdenskrig og idretten, alt med utgangspunkt i personlige historier. 

Domkirken og St. Petri sokn  
Knoppar (teaterforestilling til DKS) 50 000 kr.  

Domkirken og St. Petri får støtte til videreutvikling av teaterstykket "Knoppar" som fikk utviklingsstøtte i 2021. Det omsøkte beløpet skal brukes til å avslutte forprosjektet som ble satt i gang i 2020 (vurderingen legger til grunn budsjettet fra rapport innsendt 01.06.21), som innbefatter å ferdigstille scenetekst av Kristin Auestad Danielsen og legge grunnlag for videre planlegging og produksjon med hjelp av innleid produsent. 

Museum Stavanger AS  
900 år med historie (bok om domkirken) 75 000 kr.  

Museum Stavanger (MUST) får utviklingsmidler til et forprosjekt for en forskningsbasert, populærvitenskapelig jubileumsbok om Stavanger domkirke. I samarbeid med relevante aktører skal det utarbeides en oversikt over mulige forskningstemaer, organisatorisk forankring og mulighet for finansiering. Deretter skal det lages utkast til innhold i jubileumsboken om domkirken basert på forskningstemaer. 

Fakkelfilm AS  
Byen og katedralen (filmprosjekt) 125 000 kr. 

Fakkelfilm med samarbeidspartnere får tilskudd til forprosjekt for manus og tilrettelegging for filmen «Byen og katedralen», samt skisse til AR- og VR-konsept og konseptskisse til formidling via DKS rettet mot 6. klasse til elever ved videregående skole. 

Les mer om prosjektene i saksutredningen. 

Kontaktinformasjon

Prosjektleder Stavanger 2025, Lena Antonius

Lena Antonius

prosjektleder Stavanger 2025

Mobil:
948 36 022
Telefon:
51 50 74 08
E-post:
lena.antonius@stavanger.kommune.no