2. Renovasjon og miljø
  4. Gode miljøvalg i Stavanger
  5. Grønnere transport
  6. Støtte til kjøp av el-lastesykkel

Støtte til kjøp av elektriske lastesykler

Kort fortalt:

• Støtteordningen til kjøp av el-lastesykler er avsluttet.
  • Informasjonen på denne siden gjelder for dem som fikk støtte i 2023.
  • Når elektriske laste- og transportsykler erstatter kjøretøy med fossilt drivstoff, bidrar det til å redusere utslipp av klimagasser i Stavanger.

Information in other languages

"

Hvem kunen søke om støtte?

• Barnefamilier, bedrifter, ideelle organisasjoner, barnehager, sykehjem og helsetjenester som vil bruke el-lastesykkel til vare- og persontransport eller frakt av utstyr for håndverkere.
  • Søkere måtte være bosatt/registrert i Stavanger kommune.

Nå kan du også leie el-lastesykler

Frilager, sammen med Stavanger kommune, låner ut el-lastesykler til 20 kroner dagen. Maksimal låneperiode er 7 dager. El-lastesyklene er beregnet til transport av barn, men kan også brukes til varetransport. Per i dag er det utplassert sykler ved Bekkefaret bydelshus, Kvernevik bydelshus, Tasta bydelshus og Hundvåg bydelshus..

El-lastesyklene kan bestilles på Frilager.

Støtte til kjøp av el-moped og el-motorsykkel ENOVA gir kr. 3500 i støtte til kjøp av el-moped og inntil kr. 25000 til kjøp av el-motorsykkel. Mer informasjon om støtteordningen og søknadsskjema finner du her.

Nicolai Songe-Møller

rådgiver elbil-lading