2. Renovasjon og miljø
  4. Gode miljøvalg i Stavanger
  5. Grønnere transport
  6. Støtte til kjøp av el-lastesykkel

Støtte til kjøp av elektriske lastesykler

Kort fortalt:

• Bedrifter, ideelle organisasjoner, barnehager, sykehjem og helsetjenester i Stavanger kommune kan søke om støtte til el-lastesykkel.
  • Når elektriske laste- og transportsykler erstatter kjøretøy med fossilt drivstoff, bidrar det til å redusere utslipp av klimagasser i Stavanger.
  • Støtten til el-lastesykler til barnefamilier er delt ut.

Information in other languages

Collage av el-lastesykler

Hvem kan søke om støtten?

• Bedrifter, ideelle organisasjoner, barnehager, sykehjem og helsetjenester som vil bruke el-lastesykkel til vare- og persontransport eller frakt av utstyr for håndverkere.
  • Søkere må være bosatt/registrert i Stavanger kommune.

Hva kan du søke om støtte til?

• Kjøp av el-lastesykkel som blir levert av norsk leverandør eller butikk.
  • Du kan ikke søke om støtte til el-lastesykkel som allerede er bestilt eller kjøpt.
  • Den som får støtte, skal beholde el-lastesykkelen i minst 3 år.
  • Støtten, eller deler av støtten, skal betales tilbake hvis den er utbetalt på feil grunnlag.

Hvor mye gir kommunen i støtte?

• Støtten er på inntil 15 000 kroner.
  • Støtten kan ikke utgjøre mer enn 30% av pristilbud på sykkelen.
  • Hver søker kan få støtte til én el-lastesykkel.
  • Kommunen har satt av inntil 800 000 kroner til denne støtteordningen.

Hvordan søker du?

• Før du søker, må du få et pristilbud på sykkelen du ønsker å kjøpe fra forhandleren.
  • Klikk på lenken til søknadsskjemaet nedenfor, logg deg inn og fyll ut.
  • Skriv også kort hva du har tenkt å bruke el-lastesykkelen til. Dette blir lagt vekt på når søknaden blir behandlet.
  • Last opp pristilbud på sykkel sammen med skjemaet, og send det inn.
  • Søknadene behandles fortløpende og du får vanligvis svar innen 2 uker. Ved ferieavvikling kan saksbehandlingstiden være lengre.

Søknadsskjema for støtte til el-lastesykkel

Utbetalingsskjema

Når el-sykkelen er betalt, fyller du ut utbetalingsskjemaet og laster opp kvitteringen for kjøpet.

Etter at utbetalingsskjemaet er godkjent, blir støtten utbetalt til kontonummeret du har oppgitt i utbetalingsskjemaet.

Skjema for å få utbetalt støtte

Nå kan du også leie el-lastesykler

Stavanger kommune låner ut el-lastesykler til 20 kroner dagen. Maksimal låneperiode er 7 dager. El-lastesyklene er beregnet til transport av barn, men kan også brukes til varetransport. Per i dag er det utplassert sykler ved Bekkefaret bydelshus, Kvernevik bydelshus, Tasta bydelshus og hos Frilager på Friheim.

El-lastesyklene kan bestilles på www.frilager.no

Støtte til kjøp av el-moped og el-motorsykkel

ENOVA gir kr. 3500 i støtte til kjøp av el-moped og inntil kr. 25000 til kjøp av el-motorsykkel. Mer informasjon om støtteordningen og søknadsskjema finner du her.

Klage

Får du avslag på søknaden din, kan du klage til e-post: postmottak@​stavanger.kommune.no

Formannskapet i Stavanger kommune er klageinstans.

Klagefrist er 3 uker etter du mottok avslaget.

Nicolai Songe-Møller

rådgiver elbil-lading