1. Stavanger2025
  2. Nyheter
  3. Velkommen til programslipp 18. januar!
Kart over Byparken, viser stands og scene til arrangementet Programslipp

Velkommen til programslipp Stavanger 2025

Du er invitert! I januar 2024 får du en smakebit på jubileumsåret: Velkommen til en liten festival av et programslipp for Stavanger 2025, i Byparken torsdag 18. januar kl. 16.30-19.00.
Publisert : 18.01.2024

Det er meldt stort snøfall og litt ruskevær i ettermiddag. Vi oppfordrer alle til å følge med på råd fra kollektivtilbud og trafikkmeldinger. Beregn god tid og kle deg godt!

Programslipp 18. januar, i Byparken

Kl. 16.30: Byparken åpner med stands og aktiviteter! Gratis kakao! Foodtrucks med god mat.
Kl. 16.45: Tasta skolekorps spiller opp til fest!
Kl. 17.00: Lysverkene skrus på! 
Kl. 17.15: Ordfører Sissel Knudsen Hegdal starter nedtellingen til Stavanger 2025. 
Kl. 17.20: Bli med en arkeolog på omvisning! Omvisningturer til kl. 19.00.
Kl. 17.20: Musikk i paviljongen med Eie, Izabell og Tore Pang og Tøfl.  

© 2014 Domkirken 2025
© 2014 Domkirken 2025

I 2025 feirer vi at byen, Domkirken og bispedømmet er 900 år. I 1125 stod Stavanger domkirke ferdig, det markerer begynnelsen på fortellingen om Stavanger by og bispedømme.

I 2025 skal Stavangers 900 år feires med en storslått markering og arrangementer i løpet av hele året. Noen av aktivitetene begynner allerede i 2024, og 18. januar får du en smakebit på jubileumsåret:

Lysverket Sign av Paul Vendel og Sandra de Wolf rager ni meter opp i lufta og forestiller en samlende bålplass.
Lysverket Sign av Paul Vendel og Sandra de Wolf rager ni meter opp i lufta og forestiller en samlende bålplass.

Lysfestival!

I januar 2025 vil lysfestivalen Glød åpne jubileumsåret. Under programslippet får du en liten forsmak med de to lysverkene «Sign», en samlende bålplass på Domkirkeplassen som rager 7 meter opp i lufta, og «Drawn in Light» som henger over Breiavannet.

Hva er egentlig en lysfestival? Det er lysbaserte skulpturer, installasjoner og prosjekter som lyser opp i vintermørket. Tanken er at en lysfestival vil trekke folk til sentrum og bidra til mer aktivitet i byen, Stavanger Glød vil lyse opp i sentrum i ti dager fra 18. til 28. januar. 

Ungdom i musikkpaviljongen i Byparken.
Musikkpaviljongen, tegnet av byarkitekt Erling Nielsen, ble oppført i Byparken i 1922. 18. januar kan du glede deg til masse musikk i paviljongen!

Søt musikk i paviljongen

Musikkpaviljongen ble forskjønnet til 800-årsjubileet i 1925, og vil fylles med opplevelser når vi skal feire 900 år i 2025. Er du nysgjerrig på historien til den lille paviljongen, kan du lese mer om den her, i Stavanger byarkiv

Tøfl kommer til programslippet! Foto: Guro Sommer
Tøfl kommer til programslippet! Foto: Guro Sommer

18. januar gjøres paviljongen om til en scene for anledningen, og her kan du glede deg til å høre flere spennende artister: Tøfl, eie og Izabell & Tore Pang kommer!

Gratis kakao og foodtrucks 

Oilers og Viking deler ut gratis kakao til alle som trenger noe å varme seg på. Foodtrucks med masse god mat!

Hodeskalle funnet ved arkeologiske utgravinger i Domkirken.

Utgravninger rundt domkirken

Arkeologisk museum gir omvisninger rundt domkirken og viser utgravninger og forteller om skjelettene og andre funn som gir oss ny kunnskap om historien vår.

Domkirken er fremdeles en byggeplass fram til den åpner i august 2024, men nå blir det mulig å snike seg innenfor byggegjerdene og lære mer. Les mer om Arkeologisk museum sitt detektivarbeid.

Ta en selfie til jubileumsutstillingen «Mitt Stavanger»!

Stavanger museum åpner er storslått jubileumsutstilling 20. juni 2024, Mitt Stavanger, som er en liten tidsreise 900 år tilbake i tid. På programslippet får du høre mer om den nye byhistoriske utstillingen, museet ønsker dessuten selfies fra innbyggere, vi håper du vil bidra! 

Sølvberget, barne og ungdomsfestival.
Den store barne- og ungdomsfestivalen er inspirert av Yoko Onos "Wish tree": barna skriver tekster på fargerike lapper som henges opp i trærne rundt Breiavannet.

Skriv en hilsen til framtiden med Sølvberget og Saga skriveliga

Vi får besøk av tidsreisende fra år 2125 i Byparken under programslippet, kanskje du finner dem? De vil gjerne ha hilsener til framtiden som skal legges i en tidskapsel til framtiden. 18. januar gjør de en liten pilot til den store barne- og familiefestivalen som skal fargelegge Byparken i jubileumsåret, som du kan være med på. Les mer om Saga Skriveliga

Et helt bispedømme i en liten båt

Når Stavanger bispedømme markerer sine 900 år i 2025 skjer det i 90 menigheter i hele Rogaland. Engøyholmen har laget stafettbåten som nå reiser fra menighet til menighet, og får med en liten bit av seilet på hvert sted. Båten og historier fra bispedømmet er på besøk i Byparken 18. januar.

Se presentasjon av høydepunktene

 

Velkommen til programslipp!

Kontaktinformasjon

Prosjektleder Stavanger 2025, Lena Antonius

Lena Antonius

prosjektleder Stavanger 2025

Mobil:
948 36 022
Telefon:
51 50 74 08
E-post:
lena.antonius@stavanger.kommune.no
Foto av Siri Jeanette Pedersen

Siri J. Pedersen

kommunikasjonsrådgiver for Stavanger 2025 og NEB-STAR (New European Bauhaus Stavanger)

Mobil:
932 86 893
E-post:
siri.jeanette.pedersen@stavanger.kommune.no