Ta vare på naturen

👉 Visste du at idrett og utemiljø fjerner ugresset med varmt vann? Det tar gjerne litt lengre tid, men bier, humler og sommerfugler takker dem hjertelig!

🦋 Stavanger kommune bruker ikke sprøytemidler mot insekter, sopp, ugress eller annet, og begynte å fase dette ut i 2014. Det betyr at vi er nødt til å godta mer ugress. Idrett og utemiljø luker gresset for hånd, slår ned vekstene med kanteklipper eller koker ugresset med egne maskiner, slik at det dør. Dette tar lengere tid enn sprøyting, men er bedre for oss og naturen. Hvis insektene dør som følge av ugressdrepende midler, blir det ingen pollinering av matplantene.

🌳 Planter i grøntområder kommunen drifter skal være insektvennlige og gjerne spiselige. Lokale planteslag skal bli brukt hvis mulig.

🌾 Torv skal ikke bli brukt. Torv er en begrenset ressurs og mange torvmyrer er blitt ødelagt på grunn av torvproduksjon. Å velge torvfri jord til hagen kan beskytte miljøet og legger til rette for drenering, lufting av jorden og gode vekstforhold for røtter.