1. Nye Rogaland Teater og Stavanger museum
  2. Nyheter
  3. Se debatt om nytt teater- og museumsbygg fra Arendalsuka
Kulturdebatt på Arendalsuka

Se debatt om nytt teater- og museumsbygg fra Arendalsuka

Kunst og kultur av høy kvalitet over hele landet - hva betyr det? Og hvilken betydning har kulturinstitusjonene for publikum rundt om i landet? Se debatten fra Arendalsuka der MUST, Rogaland Teater og Stavanger kommune inviterte til kulturdebatt.
Publisert : 04.09.2023

Fra staten heter det at innbyggerne skal få oppleve kunst og kultur av høy kvalitet over hele landet. Hva betyr denne ambisjonen for institusjonene? Hva betyr det for publikum? Og hvilke virkninger får det for kunstnere og kulturformidlere som produserer og utøver virket sitt i de store institusjonene?

Flere viktige kulturinstitusjoner er bundet av gammel infrastruktur som både begrenser institusjonenes utviklingsmuligheter, samt muligheten til å innfri publikums forventninger. Dette gjelder blant annet Rogaland Teater og Stavanger museum, som i flere år har jobbet for å realisere et rehabilitert og utbygd teater- og museumsbygg. 

I kulturmeldingen er ambisjonen at det offentlige skal sikre kunst- og kulturtilbud av høy kvalitet over hele landet. En slik ambisjon kan ikke nås uten at god infrastruktur er på plass.

Se opptak fra debatten der Kjersti Stenseng (Ap) og Tage Pettersen (H) møtte Stein Olav Henrichsen, tidligere direktør ved Munchmuseet, og Bodil Kjelstrup, direktør ved Hålogaland Teater møtes til en diskusjon om betydningen av den kulturelle infrastrukturen og funksjonelle kulturbygg for institusjonene. Programleder er Tom Remlov.

Oppspark:

Siri Aavitsland, administrerende direktør ved MUST

Ellen Math Henrichsen, direktør ved Rogaland Teater

Panel:

Kjersti Stenseng (Ap), partisekretær i Arbeiderpartiet og tidligere festivalsjef for Norsk Litteraturfestival og Per Gynt-stemnet

Tage Pettersen (H), nestleder i Familie- og kulturkomiteen

Bodil Kjelstrup, direktør ved Hålogaland Teater

Stein Olav Henrichsen, tidligere direktør ved Munchmuseet

Programleder:Tom Remlov, filmprodusent, tidligere teatersjef, og direktør ved Den Norske Opera & Ballett