Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Renovasjon og miljø
  3. Miljø og klima
  4. Gode miljøvalg i Stavanger
  5. Miljøsøndag

Miljøsøndag

Kort fortalt

Hvert år i september er det liv og røre i Stavanger sentrum, med aktiviteter for små og store som handler om miljøvennlig transport og andre gode miljøvalg. I 2020 ble Miljøsøndag avlyst på grunn av daværende smittevernråd.

Også i 2021 velger vi å avlyse arrangementet på grunn av mye usikkerhet knyttet til høstens situasjon rundt koronapandemien. Vi vil som i fjor planlegge for mange aktiviteter i Europeisk Mobilitetsuke, som blir arrangert fra  16. til 22. september.

Den europeiske Mobilitetsuka - 16.-22. september

Formålet med den årlige Mobilitetsuka er å vise hvordan innbyggerne kan reise mer miljøvennlig, samtidig som de kan dekke sitt eget reisebehov.

I Mobilitetsuka oppfordrer vi innbyggerne til å tenke gjennom sine egne reisevaner for å kunne snu dem i en mer miljøriktig retning. Vi viser hva kommunen gjør for at det skal bli lettere for alle å gå, sykle og/eller reise kollektivt. Vi lanserer og tester nye og midlertidige tiltak, og lager «happenings» for å skape engasjement.

Dette var Mobilitetsuka 2020

I den europeiske Mobilitetsuka 2020 ble hele 259 sykler reparert på sykkelverksted i kommunens ni kommunedeler. 600 morgenfugler som gikk, syklet eller reiste kollektivt fikk en frokostpakke som takk, og tre nye benker ble montert.

Stavangers første Mobilitetspunkt ble offisielt åpnet på Hillevåg torg, og kommunens første klima- og miljøpris ble delt ut til rederiet Rødne.

Paralympisk svømmer Sarah Louise Rung var turleder for en hverdagstur med universell utforming. Flere innvandrere var på kurs og lærte seg å sykle. Vi viste fordeler med el-lastesykkel og demonstrerte solceller for opplading av batterier for elbil og elsykkel.

På mange fortau kunne fotgjengere lese oppmuntrende meldinger fra kommunen. Mange skoler i Stavanger deltok i den årlige gå til skolen-konkurransen "Beintøft", og Stavanger ble best i landet både i antall kilometer og sparte klimagassutslipp. 

Du kan lese mer om Europeisk Mobilitetsuke her (på engelsk).

Information in other languages

Bli med på miljøsøndag!

Noen inntrykk fra Miljøsøndag 2017

Kontaktinformasjon

Imme Dirks Eskeland

Rådgiver, miljø og renovasjon

Mobil:
952 34 112
Telefon:
51 50 82 52
E-post:
imme.dirks.eskeland@stavanger.kommune.no