Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Renovasjon og miljø
  3. Miljø og klima
  4. Gode miljøvalg i Stavanger
  5. Forbruk og gjenbruk

Forbruk og gjenbruk

Kommunen kan hjelpe med gode miljøvalg.

Information in other languages

Bruktbrukt.no

Å hindre at avfall oppstår, ved å gjenbruke, reparere, bruke rester og ha et bevisst forhold til forbruk og innkjøp, er det viktigste vi kan gjøre for å redusere avfallsmengdene. Kommunene i IVAR-regionen jobber for å redusere avfallsmengdene. På nettsiden brukbrukt.no finner du gode tips og lenker til fine lokale initiativ som alle bidrar i dette arbeidet.

 

Støtte til kjøp av tøybleier

Alle småbarnsforeldre i Stavanger som ønsker å kjøpe eller leie en startpakke med tøybleier, kan få rabatt på kr 750,- som "starthjelp". 
Bleiepakken må være kjøpt eller leid av en foresatt i løpet av de siste 12 månedene og du må legge ved kvittering på kjøpet.

Fyll ut, enten skjemaet du fikk på helsestasjonen eller søk digitalt

Da får du kr 750,- tilbakebetalt. Det blir utlevert kun én verdikupong per barn og du kan bruke kupongen kun én gang. 

Reparasjonskafé

Stavanger kommune har sammen med Sandnes kommune tilgjengelig en verktøypakke som frivillige arrangører av reparasjonskafeer kan låne gratis. Lokaler og reparatører til å håndtere verktøyet må du skaffe på egen hånd. Du kan lese mer om konseptet reparasjonskafé og hvordan du selv kan arrangere en på prosjektets egen nettside.

Søndagsåpne garasjer

I april hvert år inviterer Stavanger kommune, sammen med Sandnes kommune, Sola kommune og Randaberg kommune, til Søndagsåpne garasjer. Målet med arrangementet er å holde ting i omløp lengst mulig før det går i søppelet og å redusere mengden avfall. 

Du kan lese mer om Søndagsåpne garasjer på arrangementets egen nettside.

Reduser matsvinnet, bli en restevenn

Restevenn er en kampanje for å inspirere regionens innbyggere til å kaste mindre mat. Prosjektet drives av Stavanger kommune i samarbeid med nabokommunene og IVAR IKS. 

Restevenn har en egen Facebook-side, hvor du finner tips for bedre planlegging av innkjøp, kunnskap om matvarer og oppbevaring, og gode restetips.