Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Renovasjon og miljø
  3. Miljø og klima
  4. Stavanger kommunes klima- og miljøpris

Stavanger kommunes klima- og miljøpris

KORT FORTALT

  • Stavanger kommune deler hvert år ut en klima- og miljøpris på kr 50 000,- 
  • Prisen blir gitt til personer, organisasjoner eller bedrifter som bidrar til å ta vare på natur og miljø og/eller redusere klimagassutslipp i lokalmiljøet
  • Stavanger dykkerklubb vant prisen i 2021

 

Information in other languages

Jane Nilsen Aalhus, Rune Askeland og varaordfører Dagny Sunnanå Hauksen sammen med prisvinnerne fra Stavanger dykkerklubb

Vinner 2021: Stavanger dykkerklubb

Stavanger dykkerklubb mottok klima og miljøprisen for sitt arbeid med å rydde og overvåke sjøen

Viktig arbeid under vannoverflaten

Klima- og miljøprisen tildeles personer, organisasjoner eller bedrifter som har bidratt til å ta vare på natur og miljø og/eller redusere klimagassutslipp i lokalmiljøet for å miljøet. I år går prisen til Stavanger dykkerklubb, for deres solide frivillige arbeid med å rydde sjøen for søppel og spøkelsesteiner, og overvåkning av invaderende arter.

- Det frivillige arbeidet til Stavanger dykkerklubb er helt uvurderlig. De gjør en innsats veldig mange setter stor pris på, sier miljøvernsjef Jane Nilsen Aalhus.

Miljøvernsjefen trekker også frem dykkerklubbens fantastiske evne til å formidle sine opplevelser under overflaten, som også er en viktig del av klubbens arbeid.  

- Dykkerklubben tar flotte bilder, som hjelper oss å se hvordan forholdene er under vannoverflaten, og de er i tillegg dyktige til å fortelle gjennom dialog hva de opplever, sier hun.

Stolt prisvinner

Klubbens leder Nuenghatai Eiklid ble overrakt prisen av varaordfører Dagny Sunnanå Hausken, og var tydelig stolt og overrasket over at å ha mottatt prisen.

- Vi visste ingenting om at vi faktisk hadde vunnet. Det var en stor og gledelig overraskelse, sier hun

Eiklid er tydelig på at klima og miljø er viktig for klubben, og at prispengene på 50 000 kroner vil bli brukt til å fortsette klubbens arbeid for å bevare havet.

- Temaet klima og miljø står veldig nært hjertet vårt som tilbringer mesteparten av vår fritid i naturen, og vi kommer til å bruke disse pengene til å fortsette arbeidet for å bevare havet i fremtiden, sier Eiklid.

Stavanger dykkerklubb ved leder Nuenghatai Eiklid, Elisabeth Endresen og Amalie Kivijärvi mottar beviset på at de har vunnet klima- og miljøprisen 2021 av varaordfører Dagny Sunnanå Hausken og miljøvernsjef Jane Nilsen Aalhus.
Stavanger dykkerklubb ved leder Nuenghatai Eiklid, Elisabeth Endresen og Amalie Kivijärvi mottar beviset på at de har vunnet klima- og miljøprisen 2021 av varaordfører Dagny Sunnanå Hausken og miljøvernsjef Jane Nilsen Aalhus.

Hva er klima og miljøprisen?

Stavanger kommune deler hvert år ut en pris på kr 50 000,- for å støtte lokalt klima- og miljøarbeid. 

Hvordan kan du bidra?

Det er innbyggerne som foreslår kandidater. Årets nominasjonsfrist er 1. juli. Etter at fristen har gått ut, vil kommunedelsutvalgene nominere en av de foreslåtte kandidatene fra hver kommunedel. Kandidatene som blir valgt ut, blir sendt til en nøytral jury som avgjør hvem som vinner årets pris.

Hvem kan vinne prisen?

Prisen skal belønne de som har gjort en spesielt stor innsats for omgivelsene sine gjennom å bevare og/eller forbedre natur og miljø i sitt nærområde. Tiltak som har en overføringsverdi, og er et resultat av godt internt eller eksternt samarbeid, blir prioritert.

Dette kan være organisasjoner, bedrifter eller personer som har gjort, eller gjør en innsats for klima og miljø, og bidrar til at Stavanger kommune når klima og miljømålene fram mot 2030.

 

Tidligere vinnere

2020: L. Rødne og sønner AS

Lars Rødne m/klimaprisen
Lars Andre Rødne viser frem beviset på at L Rødne og sønner AS vant klima- og miljøprisen 2020

I premie vant Rødne og sønner vant prisen for arbeidet med å kutte utslippene i sjøfarten.

Kontaktinformasjon

Jane Nilsen Aalhus

miljøvernsjef

Mobil:
958 86 436
Telefon:
51 50 89 34
E-post:
jane.aalhus@stavanger.kommune.no

Tone Ankarstrand

rådgiver

Mobil:
477 80 983
Telefon:
51 91 24 29
E-post:
tone.ankarstrand@stavanger.kommune.no