1. Stavanger2025
  2. Nyheter
  3. "Blikk" - Storhaug sin industrihistorie fortalt til barn
Logo til vandreforestillingen "Blikk".

"Blikk" - Storhaugs industrihistorie for barn

I høstferien kan barnefamilier, storhaugbeboere og andre historieinteresserte bli bedre kjent med byens industrihistorie gjennom forestillingen «Blikk».
Publisert : 19.09.2023

Blikk er en vandreforestilling for barn der gater, bygninger og smug i området rundt Pedersgata blir kulisser for fortellingen om hvordan det var å vokse opp på Storhaug i gamle dager. Vandreforestillingene skal invitere publikum til å gjenoppdage bydelen og høre fortellinger om hvordan folk levde livene sine der før i tiden.

Bilde til vandreforestillingen Blikk

For hundre år siden var Stavanger øst en av landets mest mangfoldige og konsentrerte industriområder. Fabrikkpipene dominerte bybildet, og de fleste beboerne levde under trange kår. Hvordan var livet i bydelen før i tiden? Hva var barna opptatt av, og hvordan var det egentlig å vokse opp i fattigdom med foreldre som jobbet i hermetikkindustrien?

John Derek Bishop
John Derek Bishop
Foto: Inge Schreuder Lindløv

Vandringen starter under Bybrua. Herfra vil fortellingens hovedperson geleide publikum gjennom Øvre Banegate, og videre gjennom smug og bakgater, før finalen ved siloene i enden av Pedersgata. Bård Bjørknes står for manus, regi og kostymer. Han er utdannet teaterregissør fra Tsjekkia, og har bred erfaring som skuespiller, regissør og figurmaker. Musikk og lydkulisser er skapt av John Derek Bishop. Bishop har blant annet besøkt Norsk hermetikkmuseum og gjort lydopptak av gamle fabrikkmaskiner for å fange tidsånden. De to har med seg et solid lag lokale skuespillere som byr på fortellingen om bydelens historie på en annerledes måte. De ulike karakterene i fortellingen gestaltes av utøverne Hanna Margrete Muir, Victoria Heggelund og Herman Hilde Pedersen. Musiker er Jens Borge. 

Billetter kan kjøpes via Stavanger sentrum AS: 

12. oktober 18-19
13. oktober 16-17
13. oktober 18-19
14. oktober 18-19

Forestillingen varer i ca. 1 time, og passer for barn fra 8 år og oppover. Oppmøte er ved lekeplassen under Bybrua, se kart:

Kart over vandreforestillingen Blikk
Kart over vandreforestillingen Blikk

Blikk er en del av Stavanger 2025 sitt prosjekt Storhaug industrihistorie, les mer om prosjektet her.

 

Kontaktinformasjon

Stine Honoré

prosjektrådgiver Stavanger 2025

Mobil:
906 38 492
E-post:
stine.honore@stavanger.kommune.no

Relevante artikler