1. Stavanger Business Region
  2. Nyheter
  3. Havbrukets ONS til Stavanger
Stiim Aquacluster

Havbrukets ONS til Stavanger

Over 10.000 besøkene ventes neste år når AquaNext arrangeres i Stavanger Forum. Tre dager med havbruk på agendaen skal bli havbruksnæringens svar på ONS.
Publisert : 21.04.2023

Arrangementet vil bestå av en stor utstilling og konferanse under tematikken «Impact Tomorrow Today». Her skal det vises frem ny teknologi som skal bidra til et bærekraftig havbruk for økt global matproduksjon.  

Stavanger er en av Norges største havbrukskommuner, og næringen er veldig viktig for både verdiskaping og arbeidsplasser. 

Anne Woie/Stavanger kommune
Anne Woie/Stavanger kommune

Mer enn 50 års problemløsningskompetanse

- Stavanger-regionen har mange bedrifter som er ledende innen teknologi og innovasjon i havbruksnæringen. Med mer enn 50 års problemløsningserfaring fra olje- og gassnæringen har vi en unik kompetanse og teknologi som også kan overføres til havbruksnæringen. Derfor er vi glade for å endelig få på plass en arena som AquaNext, sier næringssjef Anne Woie.  

Havbruk er en av Stavanger kommunes satsingsområder, og AquaNext bygger opp under denne satsingen. En voksende global befolkning trenger mer sunn mat, med mindre miljøavtrykk. FN slår fast at sjømat er en avgjørende del av løsningen. Dette er tema som AquaNext vil sette på programmet.  

Arrangementet vil foregå fra 11.-13. juni 2024 i Stavanger Forum.  Her kan du lese mer om AquaNext. 

Kontaktperson: 

Tom Kjellsen, tlf 930 23 506