1. Stavanger Business Region
  2. Nyheter
  3. To Stavanger-produsenter vant finalen i Det Norske Måltid
Vinnere med konfetti// Det norske måltid

To Stavanger-produsenter vant finalen i Det Norske Måltid

De lokale matprodusentene A. Idsøe og Sirkus Renaa Fabrikken vant sine kategorier under kåringen av Norges beste mat- og drikkeprodukter i 2022.
Publisert : 06.02.2023
Av : næringsavdelingen

Kåringen fant sted under finalen i konkurransen Det Norske Måltid torsdag 2. februar.  

A. Idsøe AS vant kategorien Årets kjøtt, foredlet for sin spekte svinenakke Coppa di Prima, mens Sirkus Renaa Fabrikken vant kategorien Årets søtsak for sin sjokoladeplate med pasjonskaramell.

Fem produsenter fra Stavanger

Det var i alt fem mat- og drikkeprodusenter fra Stavanger blant de 39 finalistene i årets finale i konkurransen, hvor det ble konkurrert i 13 ulike kategorier.  

- Stavanger har over flere år etablert seg som nasjonal og internasjonal matby med flere av Norges beste restauranter, takket være unik kompetanse og ikke minst svært god tilgang til gode råvarer. De fem nominasjonene til årets finale viser at vi også har en svært høy kompetanse på produsentsiden, sier næringssjef Anne Woie i Stavanger kommune. 

Se nominasjonene her

Næringssjefen er selvsagt er stolt over at Stavanger-bedrifter vant to av de 13 kategoriene i årets finale, og også over at en så flott markering av produsenter skjer i vår region. Stavanger kommune har vært støttespiller til Det Norske Måltid gjennom mange år. 

I tillegg til de to kategorivinnerne var følgende produsenter fra matbyen Stavanger nominert til finalen: 

  • Årets grønne: Topp Sopp for matsoppen shiitake
     
  • Årets sjømat: Domstein Sjømat avd Stavanger og Urchinomics for levende kråkeboller fra Finnøy
  • ‍Årets bakst: Sirkus Renaa Fabrikken for rugbrød 
     
  • Årets øl: Lervig for ølsorten Perler for svin IPA

Det Norske Måltid regnes som den mest prestisjefylte kåringen av mat- og drikkeprodukter i Norge. Finalen ble i år arrangert for 15. gang, alle gangene i Stavanger-regionen.