Bilde av menneskene bak Stavangeroratoriet

Stavangeroratoriet

Stavangeroratoriet er en kunstnerisk storsatsning med Tore Renberg som tekstforfatter og Anders Brunvær Hauge som komponist.

Oppdatert : 11.01.2024

Det er et omfattende og ambisiøst verk: Om byen, for byen og av byen. Stavangeroratoriet feirer våre 900 år gjennom fortellinger fra vår fortid, fiksjonelle som faktabaserte. Med bred involvering fra byens mangfoldige musikkmiljøer, vil Stavangeroratoriet beskrive både små og store hendelser og skjebner. Startskuddet for denne innovative forestillingen, som blander sjangre over en lav sko, er høsten 2025, og her vil publikum møte ensomme gjenlevninger under Svartedauden, fundamentalister i reformasjonstiden, klin kokos parykkmakere og prostituerte i Søragadå, og vi vil få se hvordan disse - og mange flere - har vært med på å forme Stavanger slik vi kjenner byen vår i dag. Her vil vi garantert få både overraskelser og gjenkjennelige øyeblikk.

Historiene i Stavangeroratoriet, starter i høymiddelalderen, den gang et storstilt byggeprosjekt ble lagt til Stavanger og oppgangstidene kom: Byggingen av domkirken tok til. Oratoriet ender i 1909, da menneskene i Stavanger endelig fikk se det elektriske lyset, og håpet at fremtiden ville bli akkurat slik, opplyst, moderne og vidunderlig.

Stavangeroratoriet har urpremiere i Stavanger konserthus i oktober 2025.

Relevante artikler