Kristin kom for jobben. Og ble for tryggheten.

👨‍👩‍👦‍👦💜 – Kom tilbake blir det i mitt tilfelle, korrigerer Kristin Veen Bethuelsen, som er født og oppvokst i Stavanger og enormt glad i byen sin. – Jeg har alltid satt pris på trygghet, og for meg er ingenting tryggere enn å bo i en by med korte avstander, godt betalte jobber og varierte tilbud til barna.

Kristin har en bachelorgrad i markedsføring fra Handelshøyskolen BI, Eyvind er designer. ­Sammen har de barna Kasper på fem og Theodor på to og et halvt, og turen til Emmaus barnehage går som oftest unna på kassesykkel. Sist sommer kunne familien flytte inn i drømmehuset – bygget i 1910, sentralt i byen.

🍼 Barnevennlige Stavanger

Kristin setter pris på at hjembyen satser på gode tilbud for barna. De små koser seg på lekeplasser, i Barnemuseet, i Stavanger svømmehall; familien går på kino og er flittige brukere av biblioteket i Stavanger sentrum. Alt dette ligger kort avstand fra hjemmet.

– I tillegg er byen urban med et pulserende uteliv. Så sånn totalt? Stavanger kan definitivt anbefales!

💪🏽 Spennende og sprekt

Kristin (34) har gjort litt av hvert. Hun har vært visual merchandiser hos Gina Tricot, selger hos Volt, salgssjef i Gjensidige og er nå mobilitetsrådgiver i Kolumbus. – En kjempejobb. Jeg får treffe mange kjekke mennesker og bidra til å gjøre Stavanger til en enda bedre by å bo og leve i!

Det handler først og fremst om å få folk til å la bilen stå når de kan, og gi mer plass til verdifull hverdagsmosjon, forteller Kristin. Det følger hun opp i hverdagen: Både hun og samboer Eyvind sykler til jobben. Bilen bruker de stort sett kun når de skal på hytta.

Kristin er sprekere enn de fleste. I ti år har hun vært instruktør hos SiS sportssenter. Hun løper også halvmaraton, driver med spinning og har en garasje full av diverse treningsutstyr. – Det blir gjerne fem-seks treningsøkter i uken, innrømmer hun.

Jobbe med tech i Stavanger?

🤖 Stavanger-regionen har et næringsliv og utdanningsmiljø som utvikler teknologi, som skaper flere nye, kjekke arbeidsplasser. 

🕹️ I regionen finner du tung kompetanse og erfaring innen digitalisering, automatisering, robotisering, kunstig intelligens med mer. 

📈Flere av bedriftene som vokser fram i Stavanger-regionen skaper store verdier for samfunnet og vokser fort.  

👩🏽‍💻Stavanger har et solid miljø og opplegg for gründere – store arbeidsfellesskap, gründerprogrammer, klynger og venturekapital. 

🏆I 2021 slo Stavanger alle rekorder i etablering av nye selskaper. Vi tok rekord i antall nyetableringer og hadde den 2. høyeste etableringsraten i landet.


💜 Regionen for deg med barn i byen

Singel? Samboer og smårolling? Eller full pakke allerede? Uansett hvor i livet du befinner deg, vil du oppleve at Stavanger leverer. Byen er nummer to i landet på å føde barn. Det sier sitt. Her er det fint å få barn og ha familie. Garantert barnehageplass er et pluss, og det er nok av ting å gjøre i Stavanger med barn. Mengden fritids- og kulturtilbud tilpasset ulike aldersgrupper. Og naturen byr på en forlokkende meny, fra sanddekte badestrender til lokkende fjelltopper.

Bestemor og barnebarn gutt

Bestemor og barnebarn gutt

🚝 Fra A til B med buss, tog eller elektrisk

Stavanger er byen der du raskt kommer deg dit du skal. Bussrutene ligger tett og avgangene er mange, enten det er jobb eller fritid. Ellers går det alltid et tog – fra sentrum og sørover langs flate, vakre Jæren. Sykler du, venter det egne, trygge kjørefelt i sentrum og en nylagt sykkeltrasé langs motorveien. Kjører du elbil, kan du glede deg over hvor mange ladepunkter som fins her. Og skal du ut i Europa, venter flyavgangene kun 20 minutter fra bykjernen.

Det skjeve tårn på Hinna

Det skjeve tårn på Hinna

🙏🏽 Jobbe for å leve, ikke leve for å jobbe

Et sunt og åpent jobbmarked betyr ikke at alt Stavanger-regionen handler om er arbeid. Tvert om har vi lært oss at jobb er et middel, ikke et mål – og vi har sørget for å utvikle en region der fritidstilbud i alle fasonger venter på deg og dine. Brede og smale kulturopplevelser, turmuligheter i fjell og fjord, et uteliv som svinger og ikke minst et mylder av ulike sportsaktiviteter. Samme hva hjertet ditt banker for, finner du det her.

Person løper rundt Mosvatnet

Person løper rundt Mosvatnet

Flytte til Stavanger, sa du? 🥳

Hva skjer i Stavanger? 👀

Klikk på knappen under og velg "Næring og arbeidsliv" så får siste nytt i vårt nyhetsbrev.