Vilde kom for jobben. Og ble for bølgene.

🌊🏄🏽‍♀️ Når en bergenser skryter av Stavanger, er det all grunn til å ta bølgen. Surfeentusiast Vilde Økland Drønen (26) er glad i jobben sin hos Subsea 7, og minst like glad i å ta surfebrettet med seg til jærske sandstrender og skummende Nordsjø-hav.

Da Vilde var ferdig med marintekniske ingeniørstudier ved NTNU og skulle søke jobb, var mulighetene flere. Vilde valgte å dra til Stavanger. – Jeg kom for bølgene også, innrømmer hun.

⚡️ Jobben er midt i blinken

Vilde er fersk graduate engineer i Subsea 7, som leverer offshore-prosjekter og tjenester til energisektoren.

–  Om man er ute etter en fleksibel jobb med veldig bra arbeidsmiljø og fokus på balansen mellom jobb og fritid, så er Subsea7 den perfekte arbeidsplassen.

– Jeg har gode kolleger og en spennende arbeidshverdag. Og fleksitid gjør at jeg kan ta fri når bølgeforholdene er de beste.

🤸🏽‍♀️ Sportsgal og sosial

Vilde er en smule sportsgal og har prøvd seg på det meste.

– Ski var det store helt til surfebasillen tok meg.

Hun har siden surfet en rekke steder rundt om på kloden. Blant de mange strendene som lokker her hjemme, er Sele og Hellestø favorittene. I snitt blir det surfing et par ganger i uka, som oftest med venner.

– Jeg er blitt kjent med mange nå etter et lite halvår, vi har det kjempekjekt sammen.

🎉 Sentrumsnær trivsel

Vilde bor sentrumsnært, gåturen til sentrum tar 20 små minutter.

– Stavanger sentrum er veldig koselig. Jeg liker at det er lite, man kan bevege seg overalt uten buss. Og får jeg besøk, vet jeg at det alltid skjer noe kjekt.

– Hva med Bergen? Ingen hjemlengsel?

– Tja. Jeg savner byfjellene, men man kan ikke få alt. Og som sagt, jeg trives utrolig godt i Stavanger. Skal jeg bo i Norge, blir det her!

Jobbe i Energihovedstaden Stavanger?

💡 Stavanger-regionen har et sterkt miljø innen energi, og spiller en utrolig viktig rolle i den grønne omstillingen. Det som var oljehovedstaden i går, er energihovedstaden i dag og vil være det i årene framover.

🧠 50 års erfaring med å løse kompliserte oppgaver innen olje-og gass er nøkkelen i den grønne omstillingen vi står midt oppi. Kunnskapen er verdifull, og strekker seg fra ingeniører til prosjektledelse.  

👊🏽 Flere tiår med olje og gass har også gjort næringslivet i Stavanger til et lokomotiv i arbeidet med HMS (helse, miljø og sikkerhet). Risikoanalyser og systematisk holdningsarbeid står sentralt.

🌊 ONS (Offshore Northern Seas) er en av verdens største møteplasser for den internasjonale energibransjen. Arrangementet avholdes i Stavanger annethvert år og består av en utstilling, en konferanse og et større debattprogram.

👋🏽 Jobb, sa du? Stavanger-regionen trenger flere kloke hoder og hender. I slutten av 2022 var det registrert 174 ledige jobber innen teknologi.

 


🏖 Sju mil med sandstrender

Surfe, kite, bade eller bare nyte bølgesus og barnelatter? Det jærske landskapet er kjent for de lyse, lange sandstrendene. Fra Randaberg i nord til Ogna i sør ligger det i alt sju mil med urørte strender, her kan du boltre deg i bølger og sanddyner. Et mektig landskap hvor hav og himmel møtes, har inspirert både malere, forfattere og eventyrere i flere hundre år. Sand mellom tærne og lek i bølgene er medisin for sjela. Her finner du flere av de fineste strendene i Norge.

Kiting på Solastranden

Kiting på Solastranden

♻️ Det grønne skiftet skjer her

Lykkes Stavanger i den grønne omstillingen, så lykkes Norge. Ja, det er gutsy, men det er ingen tvil om at 50 år med olje- og gasskompetanse er viktig når vi skal omstille oss til et grønnere næringsliv. Regionen har mange nye selskap som bygger videre på teknologi og kompetanse fra olje- og gassnæringen, enten det er elbilladere, droner, batteriteknologi eller gjøre ørken om til dyrkbar mark. Disse spennende innovasjonsmiljøene står klar til å ta imot flere dyktige folk, med nye tanker.

Industriarbeider på Rosenberg

Industriarbeider på Rosenberg

🏔 52 turer til hverdagen

Ut på tur, aldri sur. Toppturer i Rogaland byr på masse muligheter for deg som er glad i å gå tur. Topptur, langtur, strandtur eller luftetur. En kort kjøretur fra Stavanger finner du magiske Preikestolen. Opplevelser langs strender, på lyngheier, i skoger, langs ferskvann, til fjells eller bare litt frisk luft i en park – det er du og dine som velger både omgivelser, lengde og vanskelighetsgrad. På nettet finner du en oversikt over 52 populære turer. Flere av løypene er lagt til rette for barnevogn og rullestol – naturen er for alle.

Flere fine områder for teltturer

Flere fine områder for teltturer

Flytte til Stavanger, sa du? 🥳

Hva skjer i Stavanger? 👀

Klikk på knappen under og velg "Næring og arbeidsliv" så får siste nytt i vårt nyhetsbrev.