1. Stavanger Business Region
  2. Nyheter
  3. Hvorfor skal vi bry oss om eSport?

🎮 Hvorfor bry oss om eSport, sier du?

Kort fortalt; eSport er en bransje med et stort potensiale innen reiseliv og næringsliv i regionen, noe som kan gi oss både ny kompetanse og stryket kapital.
Publisert : 12.05.2023

De siste årene har eSport som aktivitet vokst kraftig, også i Norge. Statistikk fra Medietilsynet i 2020 viser at 86 prosent av norsk ungdom i alderen 9-18 år spiller dataspill. Totalt 96 prosent av guttene og 76 prosent av jentene. Noe av det som tiltrekker barn og unge mest til aktiviteten er hvor stort utvalg av spill de kan konkurrere i.  

🧠 eSport gir fremtidens kompetanse 

Husker du kanskje da Victor Sotberg kjempet en hard kamp mot Henrik Elvestad i siste finale av 71 grader nord, og var helt rå på navigering i skog og mark? Det takket han alle timene han hadde brukt foran dataskjermen for. Navigering og kart hadde han lært seg av gaming og eSport. 

- eSport gir oss muligheter og skape kompetanse til jobber som vi ikke vet om i dag, men som vi kommer til å ha behov for om bare få år, sier styreleder i eSport foreningen i regionen, Nordic eSports

 

🏟 eSport arrangementer danker ut de fleste fotballarenaereSport arrangement

Profesjonelle turneringer følges i dag av millioner av mennesker verden over. Flere land sender eSport på nasjonale tv-kanaler, deriblant Norge. Disse arrangementene har i tillegg flere tusen fysiske deltakere. Bare tenk hvilke ringvirkninger et stort eSport-arrangement kan skape for regionen vår.

Les mer om de ulike eSport aktørene i regionen vår på Nordic eSports sine sider her.

Relevante artikler