1. Stavanger Business Region
  2. Nyheter
  3. Bygger framtidens kompetanse
Ungt Entreprenørskap_tre ungdommer

Bygger framtidens kompetanse

Omstilling og nyskaping krever at vi legger til rette for flere gründere og innovative bedrifter, også for de unge. Derfor har Stavanger kommune støttet fylkesmesterskapet for unge entreprenører de siste fem årene.
Publisert : 25.03.2022

– Vi takker Stavanger kommune for støtten til mesterskapet, og at dere med dette bidrar til å heie fram de unge entreprenørene i fylket vårt, sier Maria Aasbø, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland. 

Over hundre nye bedrifter 

Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon som sammen med utdanning, næringsliv og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Elever rundt om i landet får opprette sine egne ungdomsbedrifter. Dette gir dem mulighet til å lære betydningen av å skape produkter og tjenester som har verdi for samfunnet. 

– Fylkesmesterskapet styrker oppmerksomheten rundt gründerskap og skaperkraft, og Ungt Entreprenørskap har en viktig rolle i å bygge framtidens kompetanse i regionen, sier Anne Woie, næringssjef i Stavanger kommune.  

I fjor deltok 112 ungdomsbedrifter fra 20 videregående skoler i Rogaland. Til sammen var det 1040 elever som drev ungdomsbedrift i Rogaland. Her får de vist fram sine ideer og konkurrere om å gå videre til NM for Ungdomsbedrifter.  

Støtte til næringsutvikling 

Stavanger kommune bidrar årlig med støtte til utvikling og etablering av nye prosjekter som kan bidra til å omstille næringslivet i regionen innenfor disse satsningsområdene:  

⚡️ Energihovedstaden 
💧 Landbruk og havbruk 
💡 Industri, teknologi og kompetanse 
🎉 Opplevelser, reiseliv og kultur 

Har du et prosjekt eller arrangement som kan bidra til omstilling og næringsutvikling? 

Søk økonomisk støtte til næringsutvikling her. 

Relevante artikler