1. Stavanger Business Region
  2. Nyheter
  3. Lykkes Stavanger, lykkes Norge

Lykkes Stavanger, lykkes Norge

50 år med oljeindustri har gitt denne regionen en helt unik kompetanse som er nøkkelen til grønn omstilling. Denne kompetansen og teknologien vi må utnytte.
Publisert : 25.09.2023

Behovet for omstilling ble aktualisert under oljekrisen i 2014/15, og dette har bedriftene i Stavanger-regionen grepet med begge hender.

Regionen vår slår stadig nye rekorder. Enten det gjelder  etableringer av nye bedrifter, en rekord vi slo i år, til tross for en heftig pandemi. Eller det er snakk om klyngene i regionen, hvor hele tre klynger (Norwegian Offshore Wind Cluster, Stiim Aqua Cluster og Norwegian Energy Solutions) sikret seg en Arena Pro-status i år. Et nivå kun de proffeste og dyktigste klyngene når. 

⚡️ Fra oljehovedstad til energihovedstad

Vi er oljehovedstaden som utvikler seg til å bli energihovedstaden. Dette skjer i takt med de store internasjonale driverne, hvor fornybar energi er en viktig og framtidsrettet satsing. 

Siden 2015 har Stavanger utviklet et miljø og et solid økosystem for nye selskaper og idéer. Vi har store arbeidsfellesskap, gründerprogrammer og venturekapitalkapital som alle er viktige faktorer for å legge rette for den omstillingen vi nå er godt i gang med. 

– Dette er en nøkkelfaktor for den grønne omstillingen og energiskiftet vi skal igjennom. Lykkes Stavanger i den grønne omstillingen, lykkes Norge, sier næringssjef i Stavanger kommune, Anne Woie.

Relevante artikler